Аpple представиха iPhone X с амбициозните очаквaния това да се превърне в един от най-добрите им модели в пазара на смартфони досега. Устройството се продава на пазара от няколко месеца и въпреки добрия старт започна да се забелязва сериозен спад в търсенето.

Една от основните причини за негативния интерес на потребителите е твърде високата цена. Apple оправдават решението си с иновативния дизайн и впечатляващия хардуер, но изглежда това мнение не се поддържа масово от феновете на компанията.

Всичко това ще доведе до промяна в стратегията на Apple в следващите месеци. Традиционно след премиерата на нов iPhone автоматично се намалява цената на по-стария модел, което да го направи по-атрактивен за потребителите. Apple обаче нямат никакво намерение да продават iPhone X на по-ниска от сегашната стойност, а вместо това ще спрат производството му, което ще се случи през лятото. По този начин потребителите ще се фокусират изцяло върху новите версии на iPhone, твърдят от DigitalTrends, предава Digital.bg 

Припомняме ви, че Apple подготвят премиерата на три смартфона през настоящата година. Очаква се те да имат дизайн сходен с този на iPhone X и да предложат OLED дисплеи с големина oт 5.8, 6.1 и 6.5 инча. Aнализаторите смятат, че този ход на технологичния гигант е провокиран и от факта, че ако намалят цената на iPhone X това ще се отрази негативно върху продажбите на новия 6.1" модел. Само времето ще покаже дали спирането на производството на iPhone X ще има положителен ефект върху позициите на Apple през 2018г.