Компанията Apple обяви най-добрите приложения за 2020 г. за iPhone, iPad и Mac. През изминалата година приложенията за дистанционно обучение, физическа активност и свободно време бяха особено популярни.

Например приложението Wakeout! Fitness се превърна в приложение на iPhone за годината, което ви позволява да тренирате в самоизолация. Genshin Impact от китайския разработчик miHoYo е обявено за Игра на годината. Приложението на годината за iPad беше обявено за мащабиране, което стана невероятно популярно през 2020 г. Играта на годината на iPad е игра с карти Legends of Runeter, създадена от League of Legends.

Играта на годината на Mac Disco Elysium. В Apple TV + Yabloko отбелязаха услугата Disney + и играта Dandara Trials of Fear. Apple Watch Endel беше обявено за приложение на годината, което може да се използва за възпроизвеждане на различни звуци, като шума на морето. А приложението Sneaky Sasquatch е Apple Arcade Game of the Year.

В категорията Избор на редакторите спечелиха следните приложения и игри:

Shine помага на потребителите да се грижат за тяхното духовно здраве, Explain Everything Whiteboard  разширява възможностите за дистанционно обучение, Caribu е предназначено за комуникация с близки, Pokémon GO е награден за нови възможности за игра у дома и с помощта на ООН ShareTheMeal може да участва в благотворителност.

Тази година Apple за първи път ще награди най-добрите създатели на приложения с физически медал, изработен от 100% рециклиран алуминий.