Технологичният гигант Apple е казал на служителите си, че част от магазините му могат да започнат постепенно да отварят отново врати през април и е разширила възможностите за работа от дистанция за много служители поне до 5 април, съобщават Bloomberg и investor.bg.

Информацията е обявена в бележка от старши вицепрезидентът Дидре О‘Браян, с когото са се свързали от Bloomberg News. Говорител на Apple е отказал да коментира въпроса.

„Ще започнем постепенно да отваряме магазините си на дребно извън Китай. По това време очакваме някои търговски обекти да могат да отворят в първата половина на април, в зависимост от условията на място“, пише О‘Браян. „Ще предоставим информация за всеки магазин в момента, в който бъдат избрани конкретните дати“, коментира той.

Apple затвори 458 от магазините си извън Китай, Макао, Хонконг и Тайван по-рано този месец, като част от усилията си да помогне за ограничаване разпространението на коронавируса. Преди това компанията затвори 42 от магазините си в Китай, но след това те заработиха отново.

Бележката до служителите казва още, че работата от дистанция ще бъде удължена след като глобалните офиси на Apple извън Китай затвориха по-рано този месец.

„Във всички наши офиси извън Китай удължаваме гъвкавите възможности за работа за всички членове на екипите – освен тези, които е нужно да са на място, поне до 5 април, което ще се преценява седмично в зависимост от локацията“, посочва О‘Браян в бележката, изпратена тази седмица.

О‘Браян твърди, че Apple „поставя екипа на нашите екипи, клиенти и общности на първо място“.

Apple беше един от първите търговци на дребно, който затвори магазините си в отговор на кризата с вируса. Освен това технологичният гигант дари милиони маски на медицински лица.