Приложение на Apple, наречено Vybe Together, което популяризира частни партита по време на пандемията, е премахнато от App Store, а присъствието на приложението в целия свят също е изчистено.

Vybe Together беше платформа, която насърчаваше общуването по време на пандемията. Организаторите на така наречените "корона партита" одобряваха кой да дойде на партито чрез приложението, а тези с одобрение два часа по-рано получаваха адреса, където ще се проведе събитието.

Повечето от тези партита са били незаконни предвид настоящите епидемиологични ограничения, но също така и тези, които са били в сила в началото на пандемията. Затова Apple тихо и тайно премахна приложението от App Store, което беше потвърдено за Verge.

Приложението Vybe Together има хиляди потребители, докато още няколко хиляди заинтересовани хора са поискали достъп до него, след като в TikTok започнаха да се появяват видеоклипове на партита, организирани чрез приложението Apple.

Vybe Together привлече особено внимание, след като репортерът на Ню Йорк Таймс Тейлър Лоренц разкритикува приложението в Twitter, описвайки го като „място за намиране и популяризиране на опасни и големи корона партита“.