Напоследък има нарастващо отдръпване от гиганти в социалните медии като Facebook и Twitter. Хората по целя свят зарязват първенците и се пренасочват към социалната мрежа MeWe, която е първа по поверителност.  

Вероятно на потребителите им дойде до гуша от безмилостни нарушения на поверителността, капитализъм на наблюдение, политически пристрастия, насочване и манипулиране на новинарските ленти.

А докато това се случва, други платформи се възползват от приливната вълна на недоволство.

Базираната в Лос Анджелис мрежа за социални медии MeWe, обявена за бъдещето на социалните мрежи без реклами, понастоящем държи първо място по изтегляне в социално приложение за пазар на апликации и номер 3 за изтеглено приложение от всички апликации в магазина .

Първата платформа за защита на личните данни "анти-Facebook" добави 2,5 милиона нови членове само за последната седмица.

MeWe стартира живота си през 2016 година, но достигна девет милиона потребители през октомври 2020 г., удвоявайки членството си през всяка от последните три години. До този момент над 5 000 000 дупи са инсталирали платформата на устройството си.

В момента платформата разполага с 15,5 милиона членове - 50% от които са извън Северна Америка. MeWe вече е преведена на 20 езика и в момента е социално приложение № 1 в Хонконг.

Компанията казва, че броя на потребители често „скача“ - тъй като хората по целия свят търсят социална мрежа, която да ги уважава като клиенти. MeWe твърди, че е новата основна социална мрежа с функции, които хората обичат, без реклами, без насочване и без манипулация на информационните ленти.

Твърди се, че MeWe дава на потребителите пълен контрол върху техните данни, заедно с поверителността, без разпознаване на лица, без извличане на данни.

Смята се, че платформата ще продължи да се развива.