1,3 милиарда души използват Facebook Messenger всеки месец, но не всички от тях извличат максимална полза от тази услуга. Приложението има много невероятни скрити функции – от GIF до пристрастяващи игри и все по-иновативни начини за писане и представяне на текст.

От Mashable споделят някои от най-яките неща, които може да не сте знаели, че можете да правите с Facebook Messenger. Ето кои са те:

1. Използвайте Messenger на компютъра

Може да изтеглите Messenger директно на вашия компютър. Трябва само да отидете на Messenger.com и да влезте с вашия Facebook акаунт. Можете също така да осъществите директен достъп до разговор, като отидете на Messenger.com/ и добавите потребителското име на приятеля в Facebook в края. Messenger за компютър изглежда точно като страницата Messenger, до която можете да получите достъп от Facebook, но ѝ липсва лентата за търсене на Facebook в горната част на екрана.

2. Изпращайте пари

Facebook позволява на потребителите да изпращат и получават пари през последните няколко години. Messenger ви позволява да свържете кредитната си карта с приложението и да изпратите пари на приятелите си както и да им поискате пари. За целта, свържете дебитната си карта, като отворите Profile > Payments > Add New Debit Card.

3. Добавете незабавно приятели с вашия код на потребителския си профил

Ако някога срещнете някого и си допаднете толкова много, че искате да сте приятели, може да направите това незабавно, като го накарате да сканира уникалния ви код на профила. За целта, докоснете иконата на потребителския ви профил в горния ляв ъгъл на приложението, след което докоснете голямата снимка на потребителския профил в центъра на екрана. Натиснете „My Code“, за да покажете своя код и „Scan Code“, за да сканирате някой друг, пише Digital.bg

4. Играйте игри

Facebook има редица наистина пристрастяващи игри, които могат да се играят в Messenger. За да предизвикате приятел или група приятели, започнете разговор, натиснете знака плюс и изберете Games. За да играете самостоятелно започнете разговор със себе си.

5. Разговаряйте с бот

Ботовете на Messenger могат да ви изпращат новини, да направите поръчка, да играете игри и др. Докоснете „Discover“ в горния десен ъгъл и започнете разговор с бот, който ви харесва.

6. Проведете тайни разговори

Можете да започнете криптирани разговори във Facebook Messenger, които никой извън тях не може да види – в това число правителствените агенции или самият Facebook. За тях се използва криптиране от край до край, подобно на това на Facebook Whatsapp. Започнете разговор, докоснете „Secret“ в горния десен ъгъл и изберете приятел, на който искате да изпратите съобщение. За да изчезнат съобщенията ви след определен период от време, докоснете иконата на часовника вляво от текстовото поле.

7. Персонализирайте разговорите си

Facebook предлага редица начини да направите разговорите си с приятелите си по-различни. Отворете групов чат и докоснете името му, за да отворите опциите за персонализиране. Можете да промените цвета на групата си, да дадете на приятелите си псевдоними или да зададете групов емотикон.

8. Споделяйте новини, рецепти, ресторанти, полети и др.

Благодарение на това, че Messenger е интегриран с приложения на трети страни можете да изпратите на приятелите си доста хубави неща само с едно кликване. Така например, ако обсъждате плановете си за пътуване, можете да търсите и да споделяте хотели и полети с разширението Kayak. Можете да споделяте рецепти от OpenTable, песните от Spotify и Apple Music и статиите от Wall Street Journal. За достъп до тези разширения отворете разговор и докоснете знака плюс в долния ляв ъгъл.

9. Scribble Chat

Scribble Chat превръща съобщенията ви в забавни 3D анимации. В момента има 42 опции за анимация и всички те са очарователни. Отворете разговор и докоснете знака плюс в долния ляв ъгъл, след което прекарайте пръст наляво, за да изберете ScribbleChat.

10. Изпратете аудио запис

Аудиозаписът е лесен начин да споделите песента, която слушате или да изпратите забавно поздравление за рожден ден. За да започнете запис, отворете разговор и натиснете и задръжте бутона за микрофон вляво от текстовото поле. Плъзнете, за да отмените записа, пуснете иконата за да приключи записа и да се изпрати.