Сгъваемият Galaxy X, за който постоянно се говори в уебпространството, може да има три дисплея, съобщава Ubergizmo. Два от тях ще са разположени от вътрешната част на устройството, образувайки един панел в разгънато положение. Третият ще е спомагателен и ще бъде от външната страна на телефона. С негова помощ потребителят ще може да преглежда съдържанието на входящи съобщения и да следи нивото на заряда без да отваря Galaxy X.

Намерението на Samsung да снабди Galaxy X с два основни дисплея, образуващи един, може да свидетелства за това, че компанията се е отказала от идеята за пускане на гъвкав смартфон. Въпреки реализацията на тази технология, очевидно ще са необходими още няколко години за усъвършенстване.

Това известие определено ще разстрои част от феновете на бранда, които се надяваха на появата на телефон с гъвкав корпус.

Както бе съобщено по-рано, Samsung Electronics може да представи във вида на Galaxy X модела Galaxy Note 8. Диагоналът на основния дисплей в разгънато състояние ориентировъчно ще бъде 6,3 инча, а на външния дисплей – малко над 3 инча.

Пускането на Galaxy X, по думите на шеф на мобилното подразделение на Samsung, е планирано за края на 2018 г.