Пригответе се да се забавлявате още повече с емоджитата в своите съобщения.

Unicode обявиха официално новия си списък с емоджита за 2019 г., който включва 230 нови символа, сред които прозяващо се лице, бяло сърце и щипеща ръка.

Въпреки че списъкът с нови емоджита вече е финализиран, те ще достигнат до смартфоните едва след няколко месеца. Unicode ще пусне обновяването през март, но след това ще е необходимо известно време на приложенията и операционните системи да предоставят поддръжка на новите символи.

Ъпдейтите ще започнат през април и ще продължат до края на годината, според Emojipedia. Почитателите на емоджитата могат да очакват няколко нови животни, сред които ленивец, видра, фламинго, орангутан и скункс. Има и нови емоджита с хранителна насоченост, в това число гофрета, масло, лук, чесън и кутия сок.

В окончателния списък тази година влизат също „прозяващо се лице“ и „щипеща ръка“.

От Unicode ще направят промени и в някои от своите символи, така че сърцето, кръгът и квадратът вече ще са налични в цялата цветова гама. От Emojipedia отбелязват, че символът "бяло сърце" е популярна молба от страната на потребителите (черното сърце също бе особено популярна добавка през 2016 г).

Тазгодишния списък с емоджита е един от най-разнобразните, като символите представляват най-различни култури. Сред тях са сари, индуистки храм, фалафел, мате и Дия лампа.

Ще бъдат пуснати и 70 нови комбинации на емотикона "двойка се държи за ръце", така че всички двойки да бъдат представени във всеки цвят на кожата, пише Mashable, цитиран от profit.bg. Сред новите емоджита ще има и над 10, които представляват хората с увреден слух, незрящите и хората с увреждания. Символите, които бяха предложени миналата година от Apple, включват още хора в инвалидни колички, протезни крайници и кучета водачи.