Почти четири месеца след излизането на iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR, вече е време да започнем да мислим за следващия смартфон на Apple и за това, какво може да ни предложи през 2019 iPhone. Последните слухове се въртят около безжичните технологии в новите модели.

Според анализатора Блейн Къртис от Barclays новият iPhone 11 – или както и да се нарича – ще включва поддръжка на WiFi 6, познат още като 802.11ax: най-бързия съществуващ WiFi стандарт. В момента повечето производители използват WiFi 5.

На практика това означава значителен скок на WiFi скоростите, стига вашият рутер или любимо заведение да имат широколентовия интернет достъп, който да ги поддържа, както и WiFi 6 рутер. Според това, каква конфигурация има, може да получите поне двойно по-бързи скорости, като таванът е дори още по-висок.

Подобно на 5G, WiFi 6 не е само свързан със скорост, а също и с надеждност и капацитет, пише hicomm.bg. Новият стандарт, който ще започне да се разпространява все по-често през 2019 г., ще осигури по-стабилни връзки и поддръжка на повече устройства едновременно – нещо доста полезно, когато умните уреди в домовете на хората се увеличават все повече.

Що се отнася до 5G връзката, слуховете твърдят, че Apple вече обмисля доставка на модеми от Samsung и MediaTek, макар и по всяка вероятност първият iPhone с новия стандарт за мобилен интернет да се появи едва през 2020 г. Така почитателите на марката вероятно ще трябва да почакат още цяла година, докато през това време на пазара ще излязат доста Android устройства с 5G.