Sony е компания, която традиционно свързваме с конзолите PlayStation и потребителската електроника. Японският производител, обаче не крие амбициите си да разработва смарт джаджи от ново поколение, а също и автомобили. По време на пресконференцията на Sony на изложението CES 2022, което стартира преди часове бе представен официално Sony Vision-S., пише Digital.bg.

Това е SUV, който се захранва от електрически двигател и е разработен като конкуренция на Tesla. Главният изпълнителен директор на компанията, Кеничиро Йошида изрази увереност от възможностите за премиерата на собствено електрическо превозно средство. Вече е сформирана и нова компания с името Sony Mobility, съобщава TomsGuide.

Целта на дружеството е да си партнира с други производители на електромобили, за да ускори навлизането на своите технологии на пазара. Въпреки това Sony Vision-S се разработва самостоятелно и е ярък символ за амбициите на Sony.

Посетителите на CES 2022 имаха привилегията да видят отблизо как изглежда автомобила и да се запознаят в детайли с неговите възможности. Новият прототип бе показан до седана Vision S представен през 2020г. Така може ясно да се разграничи разликата между двете превозни средства и респективно какъв прогрес отчита Sony през последните две години.

Максималната сигурност на Vision-S се гарантира от 40 вградени сензора в купето и външната част на автомобила. Всеки пътник ще може комфортно да персонализира своето място и да се забавлява по време на пътуване. Moщната аудио система е допълнена от опция за развлечение с игри, както и 5G свързаност.

Sony Vision-S използва система за задвижване на четирите колела и ще има два 200kW електрически агрегата в предната и задната част. Все още не знаем кога ще стартират продажбите на електрическия SUV на пазара, както и неговата цена.