Ще стане ли Bugatti Chiron най-бързият сериен модел на планетата?  Въпреки че разполага с 16 цилиндъра, 1500 к.с. и 1600 Нм, той все още изостава от конкурента си.

В момента рекордът се държи от Koenigsegg Agera RS, който в края на 2017 успя да вдигне 447 км/ч (277,87 мили в час) в американската пустиня. Максималната скорост на Chiron е електронно ограничена – на 420 км/ч. Причината е не липсата на достатъчно мощност, а в гумите! На теория Chiron трябва да вдига минимум 463 км/ч.

 Тепърва обаче ще трябва това темпо да бъде доказано в реални условия. Много производители, малки и големи, се борят да счупят рекорда от 300 мили в час за сериен автомобил. Кандидатите за това отличие биха могли да бъдат Hennessey Venom F5, Koenigsegg Regera и още по-потентна версия на Bugatti Chiron. Добрата новина е, че Michelin съвсем скоро ще може да достави нужните за рекорда гуми.

В интервю пред Bloomberg продуктовият мениджър на „каучуковия“ гигант издаде, че компанията е на път да пусне на пазара гуми, с които ще могат да бъдат вдигнати 300 мили в час (483 км/ч). Нямаме търпение да видим кой модел ще успее да оползотвори възможностите им!