Първият офроуд Майбах е помпозният Mercedes-Maybach G 650 Landaulet. Автомобилът е апотеоз на източното разбиране за разкош и престиж, най-необикновената кола за новобогаташи, разкошна лимузина и джип с прекрасни възможности извън пътя в едно.

На практика колата е сглобена от части на различни коли. Задната част, например е заимствана от късата база на G-Klasse, но тук тя е автоматична. Автомобилът е по- дълъг от традиционния си събрат с 680 мм.

Задните седалки са взети от Mercedes-Maybach S-Klasse. Освен отделните седалки с подгряване, вентилация и масаж, в задната част има два десетинчови екрана, отделен климатик и много други екстри. В багажника на новия луксозен звяр могат да се съберат два куфара.

Колата се задвижва от двигателя, използван в G-65 AMG V12, 6.0 с 630 к.с. Целевата аудитория на колата са милионери, предимно от арабския свят. Почти сигурно е, че ще има интерес към и сред руските богаташи. Ценността на автомобила не е толкова в техническите му характеристики, колкото в статуса, който той носи. Този модел ще бъде произведен само в 99 екземпляра. За сравнение - триосните пикапи G 63 AMG 6х6 бяха малко повече от сто. Цената на автомобила е около 400 000 евро.