Наследникът на британския трон принц Чарлз отдавна е привърженик на екологията и борбата срещу замърсяването на околната среда. Освен това, той е започнал от самия себе си - радикално е модернизирал собствения си кабриолет Aston Martin DB6 Volante, съобщава Telegraph.

Спортната кола Aston Martin Чарлз е получил като подарък от майка си за навършването на 21-годишна възраст през 1969 г. Автомобилът е оборудван с 4-литров шестцилиндров инжекторен двигател с мощност 282 к. с.

По-рано британският принц вече поръча промени и двигателят на Aston Martin DB6 премина на биоетанол, но очевидно това не му се е сторило достатъчно. Двигателят отново беше модифициран и сега използва бяло вино като гориво, пише auto.blitz.bg. Инженерите от Aston Martin заявяват, че модернизацията не е сложна, тъй като този двигател може да работи с всичко, което гори.

Освен това, по указание на принца, локомотивът на влака на кралското семейство е преминал на биодизел, добит от растително масло. А за ежедневно шофиране, Чарлз реши да купи електрическа кола Jaguar I-Pace.