Екип от специалисти в завода на Honda в английския град Суиндън направи необикновен прототип под името Project P. В основата на пикапа лежи пред-производствената версия на хечбека Civic Type R, който дебютира на автосалона в Женева миналата година.

От оригиналния модел Project P се различава само по формата си, а в техническо отношение промени няма, пише Днес.бг. Основно модернизирана е задната част на автомобила, където веднага след централната колона е направен товарният отсек. Всички останали детайли по екстериора са запазили оригиналния си вид.

Под капака на пикапа Project P също няма промени. Той се задвижва от 2-литров турбодвигател с мощност 310 к.с. и 400 Нм въртящ момент като при Civic Type R, който работи в съчетания с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Ускорението от място до 100 км/ч, по думите на производителя, отнема по-малко от 6 секунди, а максималната скорост достига 270 км/ч.

В Honda гордо отбелязват, че такива динамични характеристики правят Project P най-бързия пикап, поне по пътищата на Великобритания. Разбира се, компанията няма планове да пуска модела в серийно производство. За сметка на това японците са надъхани да гонят нови скоростни рекорди на култовата писта "Нюрбургринг".