Ferrari потвърди новината, която витае в интернет пространството месеци и показа снимка на първия кросоувър в своята история. Едва ли за някого е тайна, че през последните години италианците разработват модела Purosangue. Кросоувърът ще дебютира по-късно тази година и ще се присъедини към модели като Lamborghini Urus, Aston Martin DBX и Maserati Levante.

Кадърът, който от Ferrari споделят в официалния инстаграм профил на марката показва единствено предницата на Purosangue и потвърждава кадри, които бяха разпространени преди около месец и показаха кросоувъра в пълния му блясък. Шпионските кадри бързо бяха свалени от интернет, което не е изненадващо, поглеждайки в миналото и начина по който италианците крият новите си модели.

Очаква се Purosangue да бъде построен на нова платформа на марката, а задвижването да се осигурява от хибриден тракт с неясна към момента мощност. Според слуховете, кросоувърът ще се предлага и с бензинов V12, но все още тази информация не е потвърдена от Ferrari. Повече ще разберем в следващите месеци, когато от марката обещават да представят официално модела с подробните му технически характеристики.