Германският производител е водещ източник на иновации в индустрията от десетилетия. BMW е бранд, който не се нуждае от представяне и има амбициозни планове да са лидер при електромобилите. Пълното преминаването към EV агрегати в портфолиото на компанията ще отнеме няколко години. През това време дизайнерите на BMW ще продължат да работят над иновативни технологии.

По време на CES 2022 разбрахме за съвместен проект между BMW и E Ink. Нетрадиционното партньорство води до създаването на прототип с уникална характеристика. BMW iX Flow е прототип на автомобил, чието покритие е базирано на технологиите използвани в електронните четци.

Това позволява на корпуса да променя автоматично цвета си, което е доста атрактивен визуален ефект. Водачите на автомобилите ще могат да активират иновативната боя с едно натискане на бутон в купето. Първоначално цветовете ще са лимитирани до черно, бяло и сиво, съобщава TheVerge.

Въпреки ограничената палитра от цветове уникалната боя оказва влияние и над ефективността на BMW iX Flow. Бялата повърхност е способна да отразява много повече светлина, в сравнение с черната. Нагряването в купето в резултат от силна слънчева светлина и високи външни температури може да се намали, чрез промяна на екстериора в светъл цвят.

Ако времето е хладно по-тъмните тонове ще позволят на автомобила да абсорбира повече топлина от Слънцето. При всички положения BMW iX Flow е уникална концепция, която ще предостави изцяло нови възможности за персонализацията на бъдещите автомобили на германският производител.

Все още няма детайли кога BMW планират да представят автомобил с интелигентната боя на пазара.

Източник: Digital.bg