Когато сме на кръстопът или изпитваме затруднения, тогава сме свикнали да се допитваме до звездите. Те могат да ни разкрият интересни факти за черти от характера ни, които дори не подозираме, че съществуват. Възможно ли е да допускаме грешки във взаимоотношенията, които са породени именно от спецификата на нашия зодиакален знак? Ето и възможните отговори на този въпрос:

Овен – може би приемате партньора си за даденост

Родените под този знак са изключително силни личности, които нямат никакви проблеми да живеят и да се развиват без да имат партньор. За съжаление обаче именно тази независимост може да се окаже тяхната ахилесова пета. Скъпи Овни, вие със сигурност сте доказали се лидери и това е страхотно, но понякога сте склонни да третирате човека до себе си не като партньор, а като последовател. Не забравяйте, че ако искате да имате здрава връзка, която се развива, не бива да се опитвате да доминирате постоянно и да очаквате човека с когото сте винаги да е най-големият ви фен. Ако очаквате, че вашият избраник трябва да отговаря на всяка ваша нужда, в крайна сметка рискувате да го отблъснете. Опитайте се да не приемате любимия за даденост и бъдете опората, от която той има нужда.

Телец – задържате всичко в себе си

Всички са чували, че Телците са упорити. Но за съжаление тази съпротива срещу промяната обхваща и вашите емоции. Без съмнение вие сте стабилни. Жадувате за мир и хармония. Не си падате по драмите, защото те ви стресират. Когато се изправите срещу собствените си мисли и чувства, вие често сте склонни да ги премълчавате. Затваряте ги някъде дълбоко в себе си. А това непременно води до избухване, което може буквално да залее вашия нищо неподозиращ партньор. Вероятно първоначално си мислите, че по такъв начин се заземявате, като игнорирате проблемите във връзката. Всъщност това е точно обратното – избягвате труден и неизбежен разговор относно вашето бъдеще като двойка. Задържането на всичко в себе си в крайна сметка ще ви накара да се озлобите към партньора си и да разрушите връзката си. Бъдете по-отворени, това не е никак невъзможно.

Близнаци – отказвате се от връзката си, преди тя да е свършила

Ако трябва да признаем нещо за Близнаците, това е, че вместо да се изправят срещу проблемите си и чувствата си, те по-скоро предпочитат да избягат. Те са склонни да правят това доста често, но дори не забелязват тази закономерност. Защо? Защото никога не се обръщат назад дори за секунда. Вие обичате връзките, особено когато те са забавни като игри. Склонни сте да добавите и малко драма от време на време. Но когато „играта загрубее“ и вие се сблъскате с първите проблеми и неприятности, вие сте склонни просто да изоставите всичко. Това обаче не значи, че сте мързеливи в любовта или пък, че се страхувате от обвързване. Просто понякога сте склонни да гледате на несъгласието като край на една връзка, а не като възможност за компромис и растеж. Това, което бихме ви посъветвали е да не бягате. Често пъти някои от най-стабилните връзки възникват след като сте положили доста труд.

Рак – склонни сте да се загубите във връзката си

Да видите как един Рак отваря сърцето си за вас е нещо много красиво. Особено след като първо е трябвало да счупите тяхната много твърда черупка, преди да спечелите доверието им. Когато сторите това, мили Раци, вие не просто се отваряте… вие се отприщвате! От една страна, това може да бъде разгледано като един малък катарзис, който преминавате вие и партньорът ви. Но същевременно има опасност да започнете да се чудите каква точно е границата между вашата идентичност и тази на партньора. Достигането на ниво, в което вие сте толкова зависими един от друг е опасно, тъй като така рискувате да загубите собствената си идентичност и смисъла на връзката ви. Това, което харесвате и хората, които цените, в един момент просто спират да имат смисъл за вас. Вие се сливате с желанията на партньора. Ако човек ви гледа отстрани би казал, че се държите съвсем различно и сякаш нагаждате характера си спрямо човека, с когото сте. Съветваме ви да запазите вашата индивидуалност, Раци, защото тя е това, което ви отличава от другите и ви прави специални.

Лъв – склонни сте да си го изкарвате на партньора

Скъпи Лъвове, вие сте горещи, секси и наистина обичате хора, които можете да наречете партньори. Когато във вашия живот всичко е наред, вие сте страхотни – вървите напред с гордо вдигната глава, защото никога не бихте допуснали някой да види как сте прекършени! Когато обаче в живота се появи труден момент, вие ставате разхвърляни и хаотични. В крайна сметка сте склонни да залеете партньора си с всички чувства, които ви връхлитат. Изглежда никога не можете да запазите напълно всичко за себе си. Вие търсите изява и сте склонни да превърнете вашите емоции в театрална пиеса! Запомнете обаче, че партньорът ви не е длъжен да поема всичко това. Колкото и да ви обича той, с тези си действия рискувате да преминете прага му на търпение. Имайте предвид, че човекът до вас също има свои проблеми, отговорности и емоции. Затова ви препоръчваме да спрете да се отнасяте с любимия като с кошче за душевни отпадъци. Опитайте се да се поставите на негово място и да се опитате да си давате вниманието и взаимното разбиране от което и двамата имате нужда.

Дева – опитвате се да промените хората

Можем спокойно да кажем, че вие сте „майсторът“ на зодиака! Винаги готов да поправи всичко и всички, като разбира се не смятате, че това се отнася за вас. Вашето мото е: „Мога да ги поправя“. Когато първоначално започнете да се срещате с някого, вие го приемате и харесвате такъв, какъвто е. С течение на времето обаче започвате да забелязвате малки навици, странности и поведение, които започват да ви дразнят. Когато давате съвет, вие наистина искате всъщност да подобрите живота на партньора си. Но разберете, че понякога той иска да прави нещата по своя начин. Съветваме ви да се опитате да приемете любимия си такъв, какъвто е, оставяйки го да гради своя собствен живот. Обичайте го заради това, което е, а не заради това, което би могъл да бъде.

Везни – понякога можете да бъдете избухливи

Спокойно можем да кажем за вас, че притежавате завидното качество да не показвате това, което наистина изпитвате. Понякога усмивката ви е само прикритие, което умело използвате. Вие се държите така не защото не сте истински, а защото просто предпочитате да не влизате в директен конфликт, ако нещо не ви е по вкуса. Това е хубаво качество, но когато достигнете прага си на търпимост, вие сте способни да залеете всички с гнева си. Това може да ви накара да се превърнете от ангел в демон за отрицателно време. Опитвате се да се сдържате, но истината е, че подхвърляте коментари, които са пасивно-агресивни. Опитайте се да комуникирате повече с вашата половинка и споделете това, което наистина ви дразни. Иначе рискувате да избухвате всеки път, дори и за най-малкото нещо. Опитайте се да разбиете клетката, в която сами сте се поставили и общувайте повече.

Скорпион – обичате драмата повече от работата в екип

Скорпионът е зодиакалният знак, за който можем да кажем, че е създаден за крайности. За него не съществуват нюанси, а мотото му е „Всичко или нищо“. Скорпиони, със сигурност за вас ще е добре, ако насочите тази ваша енергия и плам към целите си. За съжаление, често пъти, когато сте недоволни от каквото и да било, вие сте склонни да се нахвърлите срещу света около вас. Вашето лошо настроение е способно буквално да изгори всичко до основи. Ако вашият любим се опита да изрази мнение, опита се да ви успокои или да ви помогне – вие сте склонни да го нагрубите с думите си. Това ще ви накара да се отнесете с партньора си като с враг. Трябва да отбележим, че това ваше поведение е просто защитен механизъм и в повечето случаи вие дори нямате нужда от него. Поемете си дълбоко дъх, успокойте се и когато дойде моментът, насочете тази енергия към нещо градивно.

Стрелец – невинаги сте честни относно чувствата си

За Стрелеца животът е едно голямо забавление, изпълнено с игри. Ако това не е така, той е склонен веднага да си тръгне. Най-спокойно можем да кажем за представителите на тази зодия, че през повечето време те не споделят своите мечти, чувства и страхове. А когато все пак се открият, те най-често ги омаловажават. Стрелци, когато възникне някакво напрежение между вас и партньора ви, вие предпочитате да се държите хладнокръвно, без да го коментирате. За сметка на това обаче малко по-късно вие ще споделите с приятелите си всички интимни подробности… Вие съвсем не можете да се сдържите да не обсъждате личните си проблеми с близките ви. Това обаче съвсем не е всичко. Понякога след като сте споделили всичко, което ви тревожи, мненията на всички започват да циркулират в съзнанието ви. Това ви кара да започнете да се колебаете и да се чудите дали да продължите с връзката си или не. През всичкото това време вашият партньор няма никаква идея какво се върти в главата ви. Съветът, който бихме ви дали е да бъдете откровени, но същевременно чувствителни и да говорите с човека до себе си.

Козирог – очаквате накрая всички да ви наранят

Когато сте във връзка, скъпи Козирози, вие процъфтявате. Нямате проблем да положите необходимите усилия, за да изградите съвместен живот. Всичко е наред, до момента, в който странно песимистично чувство започва да ви владее. Преди да се усетите, започвате да се оплаквате от живота си, след това от другите хора около вас и най-накрая от партньора. И това не е защото сте негативни хора. По-скоро вие сте весели, но на място, което ви предразполага да сте такива. Вашата песимистична страна е един вид защитен механизъм защото всъщност се страхувате, че нещата в крайна сметка няма да се получат. Съветваме ви да се опитате да се освободите от това настроение и да не отблъсквате хората. Не забравяйте, че сте достойни за любов и не всяка връзка трябва да завърши с разбито сърце.

Водолей – стремите се да побеждавате винаги

Скъпи Водолеи, опитайте се поне за малко да се освободите от постоянните мисли, които ви връхлитат. Вие сте безкрайно интелигентни, но трябва да имате предвид, че взаимоотношенията не са план. Не можете да контролирате вечно хората и ситуациите, само защото се страхувате от промяна. Най-лошото от вашето прекомерно мислене е, че изведнъж можете да почувствате, че сякаш всички са срещу вас. Вместо да се опитвате да правите компромиси и да работите в екип, всяко несъгласие за вас се превръща в битка за това кой е прав. Въпреки че вероятно чувствате, че така трябва да бъде, вие все пак обичате да доказвате вашата гледна точка и да показвате интелектуалното си превъзходство. В крайна сметка партньорът ви се чувства победен. Всъщност любовта няма нищо общо с това кой печели. Това, което е важно е да отворите сърцето си и да споделяте, без значение кой е прав.

Риби – жертвате част от себе си заради връзката

Когато става въпрос за това какво искате в любовта, вие сте склонни да мечтаете връзката ви да е една красива приказка, а вие да сте принцесата. Това понякога ви заслепява и вие не виждате малките предупредителни знаци по пътя си. Понякога вие сте склонни дори да жертвате част от живота си, само и само да запазите връзката си. Всички хора имат своите странности. Но това, че сте във взаимоотношения с някого не означава да се откажете от вашите хобита и мечти и да пренебрегнете близки и приятели. Не забравяйте, че това, което ви радва и ви прави щастливи е да блестите и да бъдете жизнени.

 

Източник: az-jenata.bg