Изневярата е един от най-разпространените проблеми във връзките, но все още има голямо неразбиране относно причините за това поведение. Някои са склонни да повярват, че мъжете са тези, които най-често изневеряват, но в действителност жените също могат да бъдат изневеряващи партньори.

Точният брой на жените, които изневеряват, е труден да се изчисли, тъй като много от тях не желаят да говорят за това. Въпреки това, изследванията показват, че все повече жени се обръщат к изневярата като начин да изразят своята недоволство от текущата им връзка.

Една от главните причини за изневярата при жените е липсата на внимание и уважение от страна на партньора. Ако жената се чувства пренебрегната или незначима във връзката, тя може да търси утеха в друг мъж, който я приема и уважава. В някои случаи жените изневеряват, за да потвърдят собствената си привлекателност и да усетят, че са желани и ценени.

Друга причина за изневярата е липсата на комуникация между партньорите. Ако жената не може да изрази своите нужди и желания на партньора си, тя може да се обърне към друг мъж, който може да й предложи това, което тя търси. В такива случаи изневярата може да бъде начин за жената да научи какво иска във връзката и да се убеди, че заслужава по-добро отношение.

Още една причина за изневярата при жените е усещането за неудовлетвореност и разочарование във всички аспекти на живота си. Ако жената се чувства, че нейната кариера, хобита или други интереси са пренебрегнати от партньора й, тя може да търси друг мъж.

Изневярата може да бъде начин за нея да се чувства жива и реализирана в области, в които не получава подкрепа от партньора си.

Въпреки че изневярата може да бъде начин за жените да изразят своите нужди и желания, тя все пак е изключително вредна за връзката и може да доведе до сериозни проблеми. Когато изневярата се открие, тя може да доведе до загуба на доверието между партньорите и да навреди на тяхната емоционална връзка.

Затова е важно да се работи върху подобряване на комуникацията и уважението във връзката, както и да се изразяват нуждите и желанията на партньорите. Ако въпреки всички усилия възникне желание за изневяра, по-добре е да се обсъди с партньора и да се работи за решаване на проблемите, отколкото да се обръща към изневярата като начин за утеха.