Тестисите са мъжки репродуктивни органи, които имат решаваща роля за фертилността и сексуалното здраве на мъжете. Освен това, те могат да дадат и индикации за верността на партньора ви.

Много хора може да мислят, че те са само органи, които произвеждат сперматозоиди, но те наистина са много повече от това. Те произвеждат мъжки полови хормони, като тестостерон, които контролират сексуалните функции и мускулния растеж на мъжете.

Интересно е, че когато мъжете имат връзка, тяхното тяло може да реагира на различни начини, включително на промени в тяхната фертилност и на външните си въздействия. Има научни доказателства, че когато мъжете са в моногамна връзка, тестисите им могат да намалят своя размер, а също и да намалят производството на сперма. Това може да се дължи на факта, че когато мъжът е с един партньор, той не трябва да се бори с други мъже, което означава, че той може да произвежда по-малко сперма и да има по-малки тестиси.

С други думи, когато мъжът има много партньори, той може да има по-големи тестиси и да произвежда повече сперма, за да има по-голям шанс да зачене дете. Това означава, че тестисите на мъжа могат да дадат индикация за това дали той е бил моногамен или не в миналото си.

Въпреки че големината на тестисите може да даде някои индикации за миналото на мъжа, те не могат да бъдат използвани като доказателство за верността му в настоящата му връзка.

Има много други фактори, които могат да вляят върху верността на мъжа, включително неговата морална устойчивост, етично поведение и обществени норми. Всъщност, като цяло, никакъв физически атрибут не може да гарантира верността на един човек във връзка, защото това е най-вече въпрос на лични възгледи и вътрешен морален компас.