Много жени си задават въпроса какво да направят, за да привлекат мъжките погледи. Повечето полагат усилия, които всъщност не са нужни. Учените твърдят, че по-голямата част от мъжете обръщат внимание на следните физически черти:

1. Фигурата

Не че това е най-важното, но наистина това е първото, което прави впечатление. Не е задължително да имате фигура на модел, но за мъжа е от значение каква е осанката ви. Добрата новина е, че вкусовете са различни и не всички държат на идеалните размери – напротив: мнозина се радват на по-женствени и закръглени форми. От научна гледна  точка има и друго: когато мъжът види една жена, подсъзнателно преценява дали тя може да му роди деца, т.е. мъжкият мозък търси жена с широки бедра и тънка талия, което е сигурен знак, че тя е здрава и плодовита.

2. Усмивката

Усмивката е най-красивото бижу, което можете да носите. И най-привлекателният грим. Важно е усмивката да е пленителна. Това не предполага непременно бели и равни зъби като на холивудска звезда, но все пак трябва да са добре поддържани и здрави. Това от своя страна е предпоставка и за приятния дъх.

3. Симетрично лице

Никое лице не е напълно симетрично. И все пак според проучванията по-симетричното лице е по-привлекателно за мъжете.

4. Устните

Това едва ли е изненада за някого. Мъжът подсъзнателно вперва поглед в устните на жената и колкото по-привлекателни са те, толкова по-вероятно е да разбуди фантазиите за страстни целувки. Въпреки че много жени изкуствено уголемяват устните си, проучванията сочат, че повечето мъже предпочитат естествените устни.

5. Очите

Големите очи са по-привлекателни за мъжете. Има научно обяснение за това. От една страна, подобно на големите бедра, големите гърди, големите устни, така и големите очи подсказват на мъжа, че жената е по-женствена и има по-високи нива на естроген. От друга страна, големите очи провокират желание за закрила и покровителство. Неслучайно бебетата са очарователни с големите си очи и будят веднага родителския инстинкт, желанието за защита. Изглежда невинни, сладки, неустоими.

Доказано е, че мъжете си падат и по котешките очи – те са привлекателни и неустоими за мъжете. Особено ако включите и леко закачлив поглед.

6. Веждите

Мнозина пренебрегват веждите, но те играят важна роля за външността. Дават отражение и на привлекателността ни, и на начина, по който изразяваме чувствата си. Не ги скубете прекалено обаче. Комбинацията от добре оформени вежди и големи очи е наистина неустоима за мъжете.

7. Стойката

Стойката издава вашия характер. Освен че е добре за здравето да стоите изправени, това е и привлекателно за мъжете, защото говори за самочувствие и самоувереност.

8. Цветът

Правилният цвят върши половината работа от привлекателността. Проучванията сочат, че мъжете предпочитат жени, които се осмеляват да се обличат в червено. Това е цветът на страстта и любовта.

Черното пък говори на мъжа, че жената е самоуверена, интелигентна и уравновесена.