Либидото e различно при отделните хора, но ако през цялото време се възбуждате сексуално, може би се чудите дали това е нормално.

Какво е нормално, когато става въпрос за сексуално влечение? Експертите казват, че това не е лесно да се определи. Желанието за секс варира през целия живот.

По същество експертите твърдят, че нормалното сексуално желание е това, което ви кара да се чувствате комфортно, независимо дали правите секс веднъж месечно или няколко пъти седмично.

Ако обаче смятате, че сте прекалено сексуално възбудени, ето няколко причини защо:

1. Изпитвате силно влечение към партньора си

В началото на връзката това е най-честият случай, тогава страстта е най-изразена. Вълнението е голямо, а хормоните буквално „полудяват“.

2. Пристрастени сте

Сексуалната зависимост е подобна на пристрастяването към видео игри, използването на мобилен телефон и порнографията. Това поведение обаче не е подобно на пристрастяването към хероин, алкохол или кокаин.

3. Имате проблем

Хиперсексуалността може да повлияе на функционалността на индивида и да предизвика безпокойство в отношенията. Сексът може да се използва като механизъм за справяне, подобно на някои хора, които пият или употребяват наркотици, за да избегнат справяне с чувства и проблеми, казват експертите.