Признаците, които издават изневярата на мъжа, са наистина много. Разбира се, ако споделите съмненията си с него, не очаквайте нищо друго, освен да отрече. Мъжете не обичат да признават вината си и правят всичко възможно да избегнат неудобни за тях въпроси. Но ако чуете от любимия си някоя от следните фрази, имате повод за притеснение.

1. "Няма от какво да се притесняваш."

Това е кодовата дума на мъжете, с която те искат да накарат половинката си да преустанови всякакви неудобни въпроси. Изричайки тази фраза, мъжът просто иска разговорът да приключи възможно най-скоро.

2. "Прекарах нощта при приятел." 

Ако не ви е информирал предварително, че планира ергенско парти, едва ли казва истината. Вероятно е прекарал нощта с друг човек, но никога няма да разберете за това. Ако е достатъчно досетлив, той вече е предупредил и приятеля си, за да си осигури алиби.

3. "Ти си най-хубавото нещо, което ми се е случвало в живота."

Мъжете най-често използват тази фраза в опита си да се се измъкнат от обвиненията или да избегнат раздяла, в случай, че половинката им ги е хванала в изневяра. Разбира се, всяка жена мечтае да чуе от любимия си, че е най-хубавото нещо в живота му. Но ако тя самата вече има съмнения за изневяра от негова страна, едва ли казаното отговаря на истината.

4. "Ще съм много зает и няма да мога да ти отговоря."

 Освен ако той не шофира или не е на среща с историческа значимост, няма друга причина да не успее да отвори на съобщението ви. Обикновено в забързаното ежедневие имаме навик да изпращаме съобщение в движение.

5. "Кълна се, че никога не бих ти изневерил." 

Той знае, че сте на път да го разобличите и затова включва в действие тежката артилерия - клетвите. Мъжът е убеден, че след като изрече подобно нещо, вие ще му повярвате и ще забравите съмненията си.

6. "Беше само веднъж." 

Дори да сте го хванали в изневерява, той може да се оправдае, че е било само веднъж. Но, ако вече сте разбрали за това, тогава най-вероятно е било повече от веднъж.

7. "Тя е просто моя колежка." 

Ако той общува постоянно с нея, но пред вас се опитва да омаловажи контактите си с нея, вероятно зад тях се крие нещо повече от служебни отношения.

8. "Тя има приятел." 

Но това не означава, че тя не би изневерила на приятеля си. 

9. "Изневеряваш ли ми?" 

Той знае, че не му изневерявате, но просто иска да отклони вниманието от себе си. Мъжът прибягва до тази тактика, когато знае, че го подозирате в измяна, но нямате доказателства. Обвинявайки ви в изневяра, той иска да ви накара да се чувствате виновни за това, че го подозирате.