Какво трябва да знаете за секса? Всеки има свой собствен отговор, но все пак има някои принципи, които сексолозите предпочитат да напомнят. Сексът е едно от най-вълнуващите занимания в света. Разбира се, това заглавие със сигурност носи много големи очаквания. Но не винаги по време на секс всичко се случва така, както бихме искали. Сексолозите са посочили 7 най-важни точки, които не трябва да се забравят по време на секс, за да имате върховно преживяване:

Сексът е не само оргазъм, но ...
Както знаете, жените получават оргазми по-рядко от мъжете и въпреки че мнозина вече са свикнали с това, винаги можете да се опитате да подобрите статистиката. Например, да не се фокусираме върху оргазма като такъв, да добавим разнообразие към сексуалния живот (и да не действаме всеки път по същия сценарий), да не прекратяваме оргазма на другия човек.

Болката не е нормална
Някои жени вярват, че болката е част от сексуалното преживяване и е чест спътник на вагиналния секс. Въпреки това, в здравословния интимен живот няма място за болка! Ако се чувствате неудобно, не забравяйте да посетите вашия гинеколог и да се изследвате за инфекции. Има психологическа болка от страх или друга причина. Във всеки случай трябва да разберете.

Няма норми в секса
Търсенето на норма в сексуалните интереси, фантазии и игри е безсмислено упражнение. Има малък списък от табута, тоест наклонности, които не се приветстват от обществото, а всичко останало е допустимо. Затова не се колебайте да експериментирате и да получите нови усещания!

Общувайте
Комуникацията между партньорите не трябва да бъде устна, но трябва да можете да предадете вашите желания един на друг. На някои двойки им е по-лесно да общуват, на някои им е по-трудно, но няма нужда да се страхувате да говорите на глас за секс. Чрез комуникацията интимният живот може да стане по-добър.

Сексът с проникване не е задължителен
Редовният секс е само малка част от интимното преживяване на двойката и не е задължително да се случва по време на всеки полов акт. Най-добре е да комбинирате различни техники, които и двамата харесвате, и не се притеснявайте, ако сексът не винаги се превръща в секс в обичайния смисъл.

Няма понятие „добро в леглото“
Трудно е да бъдеш асо в нещо, което зависи от усилията на двама души, тяхната връзка, опит, знания и доверие. Наистина страхотният секс е комбинация от приемане на тялото ви, гордост от вашата сексуалност, разпуснатост във фантазиите и способността да предадете на партньора си това, което наистина искате.

Понякога можете да се разсеете
Фокусирането върху момента по време на секс е страхотно и през повечето време тези сесии се превръщат в приятни сексуални преживявания. Понякога обаче хората се разсейват, като мислят как изглеждат, когато партньорът им получи оргазъм и т.н. И това също е добре! С течение на времето вероятно ще ви омръзне да пропускате други мисли в главата си и когато забележите колко по-приятен е станал процесът от това, ще помислите за всичко останало по друго време.