Комуникацията с бившия партньор може да бъде трудна и объркваща за много хора, особено ако той продължава да говори с нея след като са се разделили. Това може да предизвика много стрес и дискомфорт, но има начини да се справите с този проблем. В тази статия ще разгледаме защо той продължава да говори в бившата си и как да се справим с това.

Причини за продължаващата комуникация с бившия

Има много причини, поради които той може да продължи да говори с вас след като сте се разделили. Ето някои от тях:

Недовършени въпроси – Ако връзката им е приключила неочаквано или има недовършени неща, които трябва да бъдат разгледани, той може да продължи да се опитва да се свързва с нея, за да ги разреши.

Чувствата все още са налице – Ако той все още има чувства към нея, може да продължи да говори с нея, за да поддържа връзката, докато не се чувства готов да я прекрати напълно.

Страх от самота – Някои хора продължават да говорят с бившите си, за да се уверят, че все още имат някого, който ги подкрепя. Това може да бъде особено вярно, ако те не могат да се справят със самотата или имат проблеми със самоувереността си.

 

Как да се справим с проблема?

Ако той продължава да говори в бившата си, може да се чувствате объркани и разочаровани. Ето някои начини, по които можете да се справите с този проблем:

Бъдете ясни и настойчиви

Ако бившият ви продължава да говори в бившата си, е важно да говорите с него като бъдете ясни и настойчиви. Обяснете му, че не ви е приятно и че желаете да вървите напред. Не бъдете срамежливи или стеснителни, когато говорите с него и не му позволявайте да ви налага неща, които не искате.

Намерете нови занимания

Ако бившият ви продължава да говори в бившата си, намерете нови занимания, които да ви забавляват като двойка. Това може да ви помогне да скрепите отношенията си като двойка и да го отдалечи от нея.

Потърсете консултант

Срещата с психолог или брачен консултант може да се отрази благоприятно. Безпристрастната гледна точка може да даде нова насока и на двамата.

Тези съвети би трябвало да помогнат. Ако обаче проблема се задълбочи, помислете дали оставането ви във тази връзка е добра идея.