творените връзки, известни още като полигамия по взаимно съгласие, са връзки, при които двойката се съгласява да има други романтични или сексуални партньори. В такова партньорство, ако си падате по някого, можете да изпълните фантазиите си с тях и това няма да се счита за изневяра на вашия партньор или съпруг.

Според проучванията на университета в Мичиган, една на всеки 25 двойки е в САЩ е отворена връзка; това означава, че близо 2,8 милиона двойки в САЩ имат отворена връзка. Няма много статистика за отворените отношения, но тези видове партньорства набират популярност не само в САЩ, но и по целия свят. Ако търсите да влезете в такава връзка, ето няколко съвета как да го накарате да работи.

1. Обсъдете правилата

Като двойка трябва да проведете откровена дискусия за това как ще работят вашите отворени отношения. Повечето хората, които са в или са се опитали с полигамия по взаимно съгласие, казват, че правилата са това, което прави връзката успешна или не. Например, едно от правилата, по които можете да се съгласите, е да не се срещате с приятели. Друго съществено правило може да бъде, че трябва да се информирате, когато виждате някой друг. Ако планирате да посетите професионални компаньонки в София, с които ще ти е добре, уведомете партньора си. Можете също така да се съгласите да не прекарвате твърде много време с второстепенни партньори, за да избегнете прекалено привързване към тях.

2. Винаги използвайте защита

Това е задължително. Ако ще имате повече от един сексуален партньор, трябва да се сигурни, че използвате защитата през цялото време. Никой не иска херпес или друго сексуално заболяване. Ще бъде добре, ако обмислите редовно да се тествате за ППБ след като отворите връзката си.

3. Бъдете честни едни с друг

Идеята да имате отворена връзка може да ви звучи вълнуващо като двойка, но след като я изпробвате, един или всички от вас може да не се чувства удобно в нея. Така че да можеш да споделиш как се чувстваш по отношение на обстоятелствата честно, е жизненоважно. Искате да избегнете ситуация, в която партньор крие истинските си чувства към отворената връзка, за да поддържа другия щастлив. Такъв сценарий вероятно ще създаде значителни проблеми на връзката ви рано или късно.

4. Бъдете подготвени за предизвикателствата

Не е лесно да си в отворена връзка. Например, може да се ревнувате, виждайки приятелката или приятеля си с някой друг. Трябва да намерите начин да преодолеете чувствата си, ако отворената ви връзка ще работи. Знаем, че това няма да е лесно. Предизвикателствата, пред които сте изправени, ще бъдат много, но това не трябва да ви спира от това да продължавате. Започнете отворената си връзка, очаквайки да се срещнете с много предизвикателства, и когато предизвикателства дойдат, да сте готови да обсъдите как ще се справите с тях.

Отворените отношения все още имат стигма около тях. Ако обаче решите да влезете в такава връзка, прекарването на време в научаване за това как работят и разговори с партньора ви, ще увеличи шансовете да успеете!