В Чили една от най-известните красавици, модел и стриптизьорка устрои истинско шоу за любителите на красотата на женското тяло, съобщи местна телевизия. Патрисия Агире не била съгласна с приет от правителството в Сантяго закон, според който нощните клубове в страната не могат да работят след полунощ.Красавицата избра като форма на протест да премине гола върху кон през центъра на столицата, прикрита само с дългите си черни коси за приятна изненада на намиращите се на мястото мъже.

От импровизирано интервю с нея се установи, че тя работи в нощен клуб и забраната ще я засегне финансово, защото появата й ставала винаги след полунощ. Появата на Агире върху коня привлече не само вниманието на законодателите и министрите в Чили, но и спря движението по някои от улиците, по които премина тя за доста дълго време.

Патриция потвърди , че е била вдъхновена от Лейди Годайва , аристократка от 11 век, която според легендата се качила гола на кон , покрита само от дългата си коса  и миналата по улиците на Ковънтри , за да получат гражданите опрощение на репресивна данъци, наложени от съпруга й. Тогава в знак на уважение всички граждани на Ковънтри свели очи към земята и никой не гледал към господарката си. Един обаче не издържал и хвърлил едно око , след което ослепял. Така името му- том, станало синоним на воайор- "Peeping Tom ".

От 11 век досега обаче нравите доста са се променили и за разлика от сдържаните граждани на Ковантри, жителите на Сантяго и туристите "изплакнали очи" по пишната красавица. Няма данни някой да е ослепял!

 


TrafficNews.bg