Въпреки че още се спори дали сексът има връзка с отслабването и поддържането на красива фигура, до нас достигат все повече доказателства, че любовните ласки могат да ни помогнат при справянето с излишните килограми.

Така например ново изследване твърди, че от сутрешния секс наистина се отслабва.

Това установили експерти от Кралския университет в Белфаст. Техният аргумент е, че страстите „по първи петли“ стимулират всички мускулни групи, а ползата за сърцето и белите дробове е като след фитнеса.

Сексът може да се възприеме като чудесна сутрешна тренировка. Вместо да тичате в парка или да правите гимнастика – отдайте се на страстите в леглото.

Средно броят на калориите, които ще изразходите е 300! Това се равнява на около 40 минути в спортната зала.
Свързани статии.

Данните от проучването показват още, че правенето на сутрешният секс поне три пъти в седмицата намалява риска от инфаркт и инсулт до 50%. А по-редовното му практикуване води до подобряване на кръвообращението и понижаване на високото кръвно налягане.

Ранните ласки засилват имунитета ни и допринасят за повишаването на IgA антитела, които предпазват от инфекции.

Сексът не само намалява риска от настинка или грип, но може да подобри здравето на косата, кожата и ноктите.

При практикуването му се освобождават съединения, които увеличават нивата на естроген, а той допринася за подобряване на тонуса и текстурата на кожата и косата.

Горещият сутрешен секс, освен това помага на хората да се освободят от стреса, тъй като потиска производството на хормона кортизол, който е сред основните виновници за психологическата ни изтощеност.

TrafficNews.bg