Кое е нещото номер едно, което мъжете искат жените да правят що се отнася до секс? 

Поемете инициатива. Мъжете наистина искат партньорката им да поеме повече инициатива, за да направи първата стъпка по време на секс. Винаги мъжете са били тези, които са правили първата крачка и са докосвали чувствено партньорката си, за да разбере тя, че са доста възбудени. 

Свирепата целувка и ескалиращи докосвания, водещи до сваляне на дрехите и накрая до секс, в който мъжете са инициативата. Но нещата се промениха; жените вече не са срамежливите същества, които чакат мъжът им да направи ход.
Всъщност жените са изминали дълъг път. Те са започнали да правят крачка към това да накарат партньора си да разбере, че наистина са готови да се спуснат и да изцапат в спалнята. 

Изненадващо, има проучвания, които предполагат, че когато жените поемат инициативата, двойките са склонни да правят секс дори повече. 

Какво казва проучването?
Изследователи от Норвежкия университет за наука и технологии (NTNU) анкетираха около 92 двойки, които бяха на възраст между 19 и 30 години. Двойките са били заедно за период от един месец до девет години. Тези двойки са правили секс два до три пъти седмично. И след проучване е установено, че жените, които са поели инициативата да правят секс, в крайна сметка са правили секс с партньорите си повече в сравнение с други хора.

Жените са склонни да предприемат първи ход към партньора си, ако са силно привлечени от този мъж. Има и друго интересно откритие, че жените, които са по-склонни към случайни връзки, са по-склонни да инициират секс. 

Обвързаните жени могат да въздържат секс поради внезапни скандали или проблеми в комуникацията във връзките. Жените в случайни връзки имат повече свобода при иницииране на секс.


Защо мъжете страшно си падат по инициативни жени ?

Когато жените поемат инициативата, това ги показва в уверена светлина. Противно на това, което мнозина вярват, мъжете обичат да се излежават и да се наслаждават на това как жената им върши цялата работа по време на секс. Независимо дали са на върха или доминират, мъжете обичат да гледат как жената прави първата крачка по време на секс. Това е и признак за тяхното неудържимо желание. А мъжете също обичат да получават комплименти от време на време от своята жена.