Имате ли подозрението, че приятелят ви се възползва от вас? Понякога любовта ни заслепява и ни кара да правим неща, които се различават от общоприетите разбирания за пълноценна и двустранна връзка.

Ето някои признаци за това, че може би давате всичко от себе си, а не получавате нужното в замяна:

Правите всичко за него и заради него

Ако живеете с приятеля си и правите всичко вместо него, не чувствате ли, че нещо не е наред? Грижите се за домакинството, пазарувате, готвите, пускате пералня първо с неговите дрехи, после с вашите? Оправяте му леглото, а да не говорим и ако носите по-голямата част от общите доходи!

Това може да е знак, че той се възползва от вас по всевъзможни начини.

Той никога не ви поставя на първо място – всичко винаги опира до него

Егоистичният ви приятел подсъзнателно ви кара да правите всичко заради него и по неговия начин. Той държи да избира къде ще прекарате вечерта си, иска цялото внимание за себе си – когато той говори да го изслушвате, а когато вие заговорите, извърта глава и видимо не възприема това, което му казвате.

Ако усещате, че не ви поставя на първо място, а напротив, трябва да си направите ясна сметка как ще се вписвате в живота и плановете си като двойка. Възможно ли е да се обвържете сериозно с човек, който се възползва от вас?

Вие плащате всичко

Любимата тема на мъжете. Повечето от тях мразят да се срещат с жени, които държат на кавалерското отношение от страна на мъжете и чакат винаги да бъдат почерпени.

В днешно време на тези жени им се казва „златотърсачки“. Обикновено за социално приемливо се възприема, когато двойката дели разходите си по равно.

Няма нищо лошо в това да печелите повече от приятеля си. Но ако забелязвате, че той не се старае особено да промени този факт и чака единствено на вас за цялостната издръжка, може би той се е превърнал в „златотърсачката“.

Връзката ви е едностранна

Имате ли усещането, че връзката ви е едностранна и е насочена предимно към неговите желания, навици, харесвания и разбирания? Налага ли се да се съобразявате с него за всичко постоянно?

Ако вие сте човекът, който полага усилията да запази отношенията, ако вие сте човекът, който прави всички компромиси е време да се позамислите сериозно над това.

Не правите неща, които двойките правят

Не всички двойки си падат по едни и същи занимания. Но в повечето случаи срещите на вечеря, разходките в парка, гледането на филми са неща, които мнозинството правят.

Ако той отдава приоритет на излизането си с приятели, на работата си, на личните си ангажименти и не се старае да прекарва достатъчно време с вас, това е ясен сигнал за едностранна връзка.

Най-силният знак е, когато го търсите за помощ или съвет, а той не се отзовава. Обикновено в такива случаи и сексът е на първо място пред всичко останало.