Моментът на първата близост може да се превърне в незабравимо събитие или в грандиозен провал. Трябва да знаем как да се държим правилно, за да останем и ние, и нашият избраник с приятни спомени.

Докъде да стигнете на първата среща решавате само вие. Важното е да не направите нещо, за което по-късно ще съжалявате. Помнете, че в подобни ситуации често се използват лъжи за постигане на целите.

Не се срамувайте да се предпазите – изберете подходящия момент и убедително изискайте партньора ви да използва презерватив. Отказ може да се тълкува като безотговорност и ако се съгласите, рискът е за ваша сметка.

Разкажете на партньора за предишните си авантюри, само толкова, колкото бихте искали и вие да знаете за него. Честността в интимните отношения е залог за щастлив съюз, ако в леглото нещо не е както би ви се искало, не се притеснявайте да кажете истината.

Има ситуации, в които се случва мъжът да не получи ерекция или бързо да я загуби. Не търсете вина в никого, а покажете на патньора, че сексът е многопланово понятие и не включва единствено половия акт. Постарайте се да постигнете оргазъм, направлявайки ръцете и устите му.

Предупредете половинката си ако сте в цикъл, защото иначе рискувате да преживее шок. Съгласете се ако ви предлага да експериментирате в секса в този период.

Ако той споделя с вас най-съкровените си желания в секса, поставете условие, че нещата спират дотам, докъдето ви е приятно и не се поддавайте на шантаж от негова страна.

Ако на вас ви се иска нещо ново, а патньорът ви е по-консервативен, трябва с нежност и такт да вкарате нововъведенията в любовния живот.

Не трябва да го лишавате от увереността, че може да ви доставя удоволствие и без някакви щуротии, защото съществува възможност той да не хареса предложението ви. Не настоявайте, може да повдигнете въпроса отново след време.

 

Трябва да можете да отпратите мъжа след момента на близост. В зависимост от вашите цели – ако нямате намерение да го виждате повече, може просто да хвърлите дънките му по него, а ако искате постоянни отношения, може с нежна целувка решително да го изпратите до вратата и да обещаете, че ще му звъннете по-късно. Задължително е да му се обадите.

Някои мъже са по-притеснителни и не предприемат първата крачка. Ако сте отчаяни, може просто в прав текст да му кажете, че го желаете. Но ако не сте в състояние да го произнесете, минете на международния език на секса – седнете до него, облегнете се на рамото му, хванете го за ръка.

Уверените жени постигат целите си. Но ако мъжът не се трогва и когато разкъсваш дрехите му, значи просто не го вълнуваш. Наличието на няколко любовника води до дилемата дали да ги информираш един за друг. В нашето опасно време това е морален дълг. Не е изключено обаче, след подобно обяснение, да не остане нито един.