Да си влюбен и любовта ти да е споделена е страхотно. Гледаш на живота през друга призма, но щом се окажете със статус "необвързан" веднага решавате, че нещо не е както трябва. Това да нямате половинка до себе си може да има много ползи.

Може ли да си щастливо необвързан? Да! Ето как.

Може да пътувате навсякъде

Представете си ситуация, в която се будите сутрин и споделяте на партньора си, че искате да посетите екзотична дестинация или да се преместите да живеете и работите през граница.

Вероятно няма да бъде щастлив/а и това ще бъде тема на дълги и изтощителни спорове и разговори. Когато сте необвързани за вас тaзи пречка не съществува. Няма колебание, чувство за вина, има само категорично решение. Стягайте куфарите и опознайте света, ваш е!

Флиртувате без притеснения

Всеки флиртува понякога, а някои и по-често. За обвързаните един флирт може да доведе до редица непредвидени и неудобни ситуации. За необвързаните,  такъв риск не съществува, а има само приятни моменти и емоции. 


Може да работите върху себе си

Когато имате цели и планове за собственото си развитие, невинаги може да срещнете подкрепа от страна на партньора. Тогава правите компромис с развитието си в името на любовта, но не след дълго осъзнавате, че жертвата не си е заслужавала.

За необвързаните нямат такава пречка по пътя към личностното развитие. Те разполагат с времето да учат, откриват нови хобита и занимания, да спортуват. 

Спите нашироко и до късно

Наистина е приятно и ужасно романтично да усещаш прегръдката на любимия човек. Но колко често ви се е искало спалнята да бъде само за вас, да спите до късно и да не се будите от нечие похъркване? Е, необвързаните са едни щастливи поспаланковци. 

Любовта може да бъде градивна или опустошителна. Да бъде хаотична или да ви дава криле. След разтърсващ край на любовна връзка, всеки се чувства така, сякаш е загубил частица от себе си.

Продължително отсъствие на партньор в живота често учи да бъдем самостоятелни и това да се чувстваме комфортно със самите себе си, да сме си самодостатъчни. Важни елементи, които градят нашата самоувереност във всеки аспект на живота. 

Имате цялото време за своите приятели

Колко често се е случвало да намалите контактите и срещите с любимите приятели заради половинката си? Пропуснати партита, забавни моменти, обсъждане на вечната тема – мъжете/жените,  шопинг с момичетата и т.н. Така необвързаните се забавляват със своите приятели.