Колкото и невероятно да звучи, понякога още на първа среща си личи дали връзката може да просъществува и то по здравословен начин или не. Има някои сигнали и признаци, които подсказват, че от химията между вас може да излезе нещо истинско и пълноценно. Кои са признаците, които издават още на първа среща потенциално здравословната връзка?

Честност и откритост
Честността е една от най-здравите основи, на които стъпва връзката. Без нея поддържането на здравословни отношения е невъзможно. Честността и откритостта още на първа среща могат да подскажат дали срещу вас стои човек, с когото можете да създадете пълноценна връзка или не. Ако се налага да играете роли, да се преструвате, за да привлечете внимание, както и ако човекът срещу вас прави същото, това не вещае особено добро развитие на връзката.

Прозрачност
По много причини хората не показват своето истинско аз на първа среща. Притеснението, че няма да бъдем приети такива, каквито сме ни кара да се преструваме на по-интересни, загадъчни, мистични и за кратко това работи. Събуждаме интереса на човека срещу нас, но ако връзката продължи и се развие във времето, неминуемо истинската ни същност се появява на бял свят. Тогава идват и разочарованията. Ако сте по-истински и естествени на първа среща е много по-вероятно да създадете здрава връзка в бъдеще, защото още в самото начало ще можете да прецените какви личности сте реално и дали си пасвате.

Химия
Химията е неизменна част от здравословната връзка. Без нея любовта угасва. И под химия не се разбира единствено сексуална страст. Химията може да се прояви на много нива, всяко от които да подскаже дали сте срещнали половинката си или не.

Връзка
Ако усетите връзка помежду ви на някакво ниво още на първа среща, това е важен признак за евентуално добро развитие на отношенията ви по-нататък. Ако се почувствате моментално привлечени от човека, както и той към вас, това е добър знак.

Червените флагове
Много често игнорираме червените флагове, дори да ги забележим, защото си казваме, че или ни се е сторило, или просто не е толкова важно. Искаме да дадем шанс. Не се хващаме за нещото, което ни притеснява още от самото начало, защото искаме да опознаем човека. Инстинктите ни обаче не могат да бъдат потиснати и в някакъв момент ще изплуват на повърхността, колкото и да ги притъпяваме. Ако обаче не усещате никакви червени флагове, това е добър знак на първа среща.