Думите имат силата да рушат или да градят. Затова трябва да боравим с тях отговорно, особено в любовта. Истинската любов също звучи с думи и не се ограничава само до „обичам те“. С кои други фрази показваме силни чувства един към друг?

„Вярвам в теб“

Доверието е един от важните елементи за една любовна връзка, който се гради продължително и се поддържа трудно. Когато утвърждавате на партньора си (или той на вас), че му се доверявате, че знаете, че той не говори само празни приказки, а доказва с дела, че всичко това ви кара да се чувствате уверени по отношение на тези взаимоотношения, вие изричате „вярвам в теб“.

„Като теб няма втори/втора“

Още една фраза, която е също толкова силна, колкото и „обичам те“. От време на време е хубаво да припомняме на партньора, а и на себе си, колко уникална личност е той/тя. В рутината често започваме да се приемаме за даденост, което ни кара да спрем да забелязваме всички уникални качества в човека до себе си, защо сме избрали точно него, по какъв начин той ни кара да се чувстваме необикновено, обичани.

„Ще го направим“, „Ще се справим“

Когато искате да покажете обич и подкрепа към любимия човек чрез силата на думите и в зависимост от това в каква ситуация се намирате, нека и двамата да бъдете част от това. Ние, заедно, можем и т. н. са думи, които засилват чувството за сплотеност. Така и другият усеща, че не е сам.

„Аз съм до теб“

Също толкова силно, колкото „обичам те“. Фраза, която имаме нужда да чуем, когато ни е трудно, предвиждаме промяна, дори и да е положителна.

„Съжалявам“

Рано или късно, винаги стигаме до спорове и конфликтни ситуации с любимия човек. Не всяка двойка намира начин да комуникира. Има неизказани думи, премълчани истини... „Съжалявам“ не е призната слабост, то е желание да задълбочиш връзката си, да кажеш „обичам те“.