Сексът между приятелите, които наистина си вярват и се разбират, може да доведе само до две неща - отлично прекарване на времето или към окончателно прекъсване на връзката. Ако сте решили да имате интимна връзка без емоции и чувства със своя най-добър приятел, тогава е важно да знаете, какви правила трябва да спазвате, за да не се превърне това в пълна катастрофа. Ето най-важните правила за секс между приятели.

1. Бъдете честни за своите намерения

Всеки път, когато решавате да имате интимни отношения с ваш приятел, трябва да сте максимално искрени в намеренията си, за да не подведете човека до вас и да е наясно, че говорите само за секс и нищо повече. Опишете, какво търсите и какво очаквате, за да стигнете до едно общо компромисно решение, което да устройва и двете страни.

2. Помнете, че сексът не значи връзка

Бъдете уверени, че вие сте страхотни приятели, защото това е именно така. Именно затова трезво трябва да осъзнавате реално намеренията ви един към друг, за да не се разочаровате от този тип отношения.

3. Периодично проверявайте чувствата си

Ако в даден момент забележите, че прекалено силно се наслаждавате и искате да прекарвате повече време с вашия най-добър приятел, тогава може би трябва да сложите край на тази връзка.

4. Опитайте се да прочетете и чувствата на човека до вас

За да избегнете неловките ситуации при секса между приятели, когато ще се наложи да кажете: Срещнах някого, трябва постоянно да се опитвате да анализирайте ситуацията. Важно е да имате ясни правила при приятелски секс, които още в началото да сте уговорили и да сте се съгласили и двете страни, че ще ги спазвате, за да няма после наранени.

5. Помнете, че всички само секс

Дори и да изпитвате най-хубавия си оргазъм в живота, помнете че това не е вашият boyfriend, а просто ваш приятел, затова не бива да се привързвате емоционално. Помнете, че не изграждате връзка, а просто се наслаждавате и получавате удоволствие.

6. Винаги се предпазвайте

Сексът с човек, на който вярвате може и да е страхотен, но въпреки това не забравяйте за предпазните средства при секс. Именно затова е добре своевременно да обсъдите този въпрос и да решите кой вариант е по-добър за вас.

7. Какви ще сте пред другите?

Обезателно обсъдете своята стратегия на взаимоотношенията за околните, което е особено важно, ако се движите в една компания. Държите ли на това връзката ви да си остава под прикритие? Искате ли да кажете на приятелите ви за вас, когато след поредната среща си тръгвате заедно? Важно е да поговорите за всички тези моменти предварително, за да няма неприятни изненади.

8. Очертайте зоната си на комфорт

Знайте границите си и не се притеснявайте да говорите за това във всеки един момент - трябва да сте максимално искрени един с друг. Само така ще можете да се забавлявате заедно, но и да не разрушите приятелството си.

9. Какво ще стане, ако срещнете някого?

Разбира се, че и двамата разбирате, че няма да сте приятели за секс безкрайно време и един ден това ще свърши. Именно затова е по-добре да обсъдите това предварително, а не непосредствено преди да се случи.

10. Убедете се, че това е весело и приятно за двама ви

Сексът с приятел може да бъде страхотен начин да подобрите не само здравето си, но и душевното състояние. Бъдете уверени, че и вие, и партньорът ви получават само позитивни емоции от времето ви прекарано заедно.

Има много предимства и недостатъци на приятели с облаги. Важното в случая е вие да си прецените дали подобрен формат на отношенията ви устройват.