Британската прокуратура потвърди официално, че причината за смъртта на легендарния фронтмен на The Prodigy Кийт Флинт е обесване.

Часове след като трагичната новина за смъртта му беше разгласена на 4 март, съоснователят на бандата Лиъм Хоулет заяви, че вокалистът се е самоубил.

Само два дни по-късно, британският The Sun съобщи, че той е отнел живота си като се е обесил и е намерен от служител в имението му, а сега властите потвърждават версията.

Два дни преди смъртта си Кийт Флинт... тича, но не успява да избяга от депресиятаНа едни от последните снимки на вокалиста на The Prodigy, Флинт е в отлична форма

Направена е и аутопсия на изпълнителя на 7 март, но резултатите от токсикологията, които трябва да покажат дали Кийт е употребил алкохол и наркотици все още не са готови.

Междувременно излязоха нови слухове и подробности от личния живот на звездата. Дни след смъртта му се спекулираше, че той не е могъл да преживее раздялата със съпругата си Мауйми Кай и след като се е върнал към пороците си е избрал да се самоубие.

Последното завещание на The Prodigy – снимано из Бандата снимала видеоклип на родна земя две седмици преди Кийт Флинт да се самоубие

Във Великобритания обаче се понесе нов слух, че Кийт е имал сериозна връзка с 43-годишната Фей Келби, майка на три деца, с която ги срещнал общ приятел в селото, в което живеят в Ексекс.

"Повече от две години, Кийт беше огромна част от живота й и тя го обожаваше. Разделиха се, защото тя не можа да се примири с безкрайните турнета. На нея просто й се иска да е знаела, колкото не е щастлив той и колко психически разстроен е. Би направила всичко, което може за него", разкрива техен общ приятел пред The Sun.