Декември ни изненадва с изобилие от криминални сериали. Има силен уклон по разследването на заплетени убийства, който в следващите седмици ще се развива през различни перспективи. Освен това ще гледаме и финала на една от най-популярните стрийминг поредици, както и спиноф по добре познато заглавие.

Ето кои заглавия привлякоха интереса ни и ще следим до края на декември:

Slow Horses (AppleTV+)

"Slow Horses" е британски шпионски сериал на Apply TV+, базиран на поредицата от книги "Slough House" на Мик Херън. През декември се завърта третия сезон.

Гари Олдман влиза в ролята на алкохолизирания и груб криминален следовател Джаксън Ламп и се заема с поредната мистерия. В сезон 3, когато Катрин внезапно изчезва, Ламб и неговите агенти на MI5 ще заложат всичко на карта, за да я намерят. 

С новия сезон идват и нови герои, още по-загадъчни мистерии и много вълнение.

Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning (HBO Max)

Документална поредица на HBO събира цялата налична информация за убийството на бременната Каръл Стюарт. Именно то събужда расова война в Бостън, САЩ през 1989 г. Ден след като жената е открита мъртва от съпруга си, кметът на Бостън обявява "лов за търсене на убиеца", което нажежава отношенията между полицията и чернокожата общност, предизвиквайки бум от инциденти.

My Life with the Walter Boys (Netflix)

Обещаващата тийн драма проследява живота на нюйоркчанката Джаки. След лична трагедия тя се премества от манхатънския си апартамент в малка къща в Колорадо. Там се запознава с двама братя, сприятелява се с тях и се замесва в сложен любовен триъгълник... напълно неволно.

Analog Squad (Netflix)

"Analog Squad" пренеся зрителите в 1999 г. - времето, когато хората се тревожеха, че светът може да свърши заради т.нар. грешката Y2K (Year of 2000), на която днес е кръстен цял попкултурен тренд. 

Сериалът проследява обратите в живота на едно фалшиво семейство, докато светът навлиза в новото хилядолетие.

Понд е мъж на средна възраст, който търси хора, които да се правят, че са му жена и деца пред баща му.

Двамата мъже са отчуждени и Понд иска да накара баща си да се гордее с него "за последен път". В схемата влиза бившата му приятелка Лили, която се преструва на негова съпруга и майка на фалшивите му деца. Какво толкова може да се обърка?

John Lennon: Murder without a Trial (Apple TV+)

Има събития, които влияят на цяло поколение. В John Lennon: Murder Without a Trial за първи път ключови фигури от смъртта на Джон Ленън споделят лични спомени и разкриват какво се е случило в нощта на убийството му.

Документалният сериал е в три епизода. Сред кадрите са интервюта с приятели, лекари, следователи и дори таксиджията, който докарва убиеца на Ленън в денят на престъплението. 

For All Mankind (Apple TV+)

В четвъртия сезон на сериала се включва и българинът Димитър Маринов. В алтернативна времева линия през 1969 г. съветският космонавт Алексей Леонов става първият човек, кацнал на Луна. Това срива морала в НАСА, но също така катализира усилията на САЩ да навакса. Тъй като Съветският съюз набляга на многообразието, като включва жена в последващите кацания, Съединените щати са принудени да следват темпото, обучавайки жени и малцинства, които до голяма степен са изключени от космическите изследвания. Всеки следващ сезон се развива 10 години по-късно, като сезон 2 се развива през 1980-те, сезон 3 се развива през 1990-те, а сезон 4 се развива през 2000-те.

The Crown (Netflix)

Финалните епизоди на "The Crown" (Короната) ще покажат сватбата на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс, златния юбилей на кралица Елизабет II и началото на романса между принц Уилям и Кейт Мидълтън. 

Ако сте били леко разочаровани от първа част на шести сезон, за част две все още има надежда. Създателят на сериала Питър Морган обещава, че сцените между Кейт и Уилям са "приковаващи" вниманието.

Yu Yu Hakusho (Netflix)

Сериалът е базиран на едноименни манга комикси. Историята на главния герой Юсуке започва от автомобилна катастрофа, след която духът му се пренася към света на мъртвите. 

В подземното царство той се среща с бога Коемна, който му предлага да го върне в света на живите, но като таен детектив.

Reacher (Amazon Prime Video)

След ударния си първи сезон криминалният сериал Reacher се завръща с нова компилация от епизоди, които ще направят разследванията още по-лични.

Фокусът на новата част от продукцията отново е странстващият детектив Джак Ричър, който е извикан от старите си другари в полицейския отдел, за да разследват убийството на техен колега.

Percy Jackson and the Olympians (Disney+)

"Percy Jackson and the Olympians" е сериал, насочен най-вече към тийнейджъри и млади възрастни.

Феновете, които си спомнят популярната литературна поредица "Пърси Джаксън", която започна да излиза през 2006 г., вероятно също ще го оценят.

Екшън фантастичната история на Disney+ представя 12-годишното момче Пърси Джаксън, което тъкмо започва да се примирява с новооткритите си свръхестествени сили. Това се случва, когато Зевс го обвинява, че е откраднал "господарската цветкавица". На Пърси му се налага да прекоси Америка, за да я намери и да възстанови реда на Олимп.

Berlin (Netflix)

Случайно да ви е липсвал хитовият сериал на Netflix "Money Heist" (La Casa De Papel)?

На 29 декември Netflix пуска спин-оф, който ще се фокусира върху живота на емблематичния герой от сериала, изигран от Педро Алонсо. Действието в "Berlin" се развива в Париж - преди събитията от "Money Heist". Героят и майсторска банда обирджии се събират в града на любовта, за да планират един от най-амбициозните си обири досега.