May-December (Netflix)

 

Драматa, вдъхновена на истинска история, представя телевизионната журналистка Елизабет (Натали Портман), която тръгва по следите на стара, но повърхностно представена история.

Репортерката е заинтригувана от таблоидния романс между Грeйси (Джулиан Мур) и десетилетия по-младия от нея Джо (Чарлз Мелтор).

Елизабет си уговаря среща с двамата влюбени и се заравя във взаимоотношенията им извън сензационните заглавия.

The Family Plan (Apple TV+)

 

"The Family Plan" с Марк Уолбърг и Мишел Монаган е комбинация от комедия и екшън.

Бивш убиец живее инкогнито като баща на три деца в предградието. От трейлъра става ясно, че миналото му обаче е решило да го настигне. Така той и неговото нищо неподозиращо семейство трябва да избягат от враговете му. По ирония на съдбата това се случва точно когато съпругата му си клюкари с приятелка: "Съпругът ми е страхотен баща.. Просто ми се иска в животата ни да се случваше нещо.. повече".

Candy Cane Lane (Amazon Prime Video)

Candy Cane Lane е омагьосващ и стоплящ сърцето празничен филм, който наистина улавя духа на Коледа. Историята се завърта около Крис Карвър (Еди Мърфи), който сключва сделка с пакостлив елф, който му позволява да използва магия, за да украси дома си и да спечели състезание. Мърфи блести в главната роля, внасяйки своята уникална комбинация от хумор и топлина на екрана. Режисьорът Реджиналд Хъдлин съчетава красиво различни жанрове и създава празнично изживяване, което е едновременно забавно и трогателно.

Leave the world behind (Netflix)

 

Звездният състав на Джулия Робъртс, Итън Хоук и Махершала Али ни отвежда на екзотичен курорт, където две семейства изкарват лятната си ваканция.

Още първата вечер обаче в хотела им започват да се случат странни неща.

Телефоните им мистериозно остават без обхват, електричество спира и героите разбират, че на това петзвездно място няма да си отдъхнат, а ще се наложи да се борят за живота си.

Great Photo, lovely life (Netflix)

 

Филмите по истински истории изглежда се превръщат в нещо като тенденция. Документалният филм "Great Photo, Lovely Life" е поредният пример в тази селекция.

Той разказва за фотожурналистката Аманда Мустард, която разследва случай на сексуално насилие, извършено от нейния дядо.

Продукцията показва едно лично пътуване в преследване на истината, плюс помирението за семейството на Аманда.

Maestro (Netflix)

Премиера: 20 декември

Брадли Купър се завръща в главната роля в новата биографична драма "Maestro", на който той е режисьор. 

Във фокуса на сюжета е историята на американския диригент и композитор Леонард Бърнстейн. Действието се развива в периода преди славата му.

Ще станем свидетели на сложната любов между Бърнстейн и съпругата му - актрисата Фелисия Монтеалегре (Кери Мълиган). 

Филмът дебютира на 80-ия международен филмов фестивал във Венеция през септември, където беше номиниран за "Златен лъв".

Rebel moon (Netflix)

Премиера: 22 декември

Тръгнал по стъпките на "Междузвездни войни", Зак Снайдер ни отвежда във вселена, управлявана от тираничното правителство на Светата-майка.

Едно от малкото останали места извън нейния контрол е фермерска колония на луната Велд. Там живее и главният герой на историята - Кора, която жадува да отмъсти на корумпираното правителство.

Showing up (SkyShowtime)

Showing Up е завладяващо изследване на героите, което се развива в оживения свят на съвременното изкуство. Мишел Уилямс е скулптор, борещ се с хаоса на личния и професионалния си живот, докато се подготвя за голяма изложба. Филмът, режисиран с деликатен щрих, улавя красиво обърканата пресечна точка на изкуството и живота. Това е трогателно изследване на борбите и триумфите на творческото изразяване, което резонира дълбоко с всеки, който преследва страстно мечтите си. Разказът, богат на фин хумор и емоционална дълбочина, предлага освежаващ поглед върху пътуването на художника. Showing Up е проницателен, красиво изработен и незабравим.

Family Switch (Netflix)

Family Switch е нов прочит на изпитания и комедиен жанр за размяна на тела. Историята се завърта около семейство Уокър, които неочаквано се събуждат в телата на другия, което ги води на проницателно пътешествие, докато се ориентират в странностите и предизвикателствата на живота на другия. Въпреки че може да е предсказуем на моменти и да не прави нищо ново с концепцията, Family Switch е забавен филм, който не отстъпва на останалите подобни филми.