Освен ако момичето, за което копнеете, не е ваш приятел във Facebook и тя е активна със статус на публична връзка, е почти невъзможно да се каже дали излиза с някого или не. Ако сте твърде срамежлив, за да я попитате направо от страх да не бъдете отхвърлени, имаме няколко начина, които могат да ви помогнат да разберете дали е необвързана или не.

Да попитате момиче дали е необвързано означава ли, че я харесвате?
Може да се притеснявате, че ако попитате момиче дали е необвързано, то автоматично ще разбере, че я харесвате. Е, това е трудно решение, защото всичко зависи от това, как тя интерпретира въпроса ви, в какъв контекст се намирате и как питате. 

От една страна, тя може да си помисли, че просто се държите приятелски и я питате за живота й без скрит мотив.

Но от друга страна, да, тя можеше да прозре тактиката ти. Всичко зависи от това как подходиш.

Така или иначе, просто трябва да сте подготвени за всичко. Може би искате тя да знае, че я харесвате. Тогава страхотно – отидете да я попитате! Но ако не го направите, тогава може би трябва да опитате някои от тези по-фини подходи, за да разберете дали едно момиче е необвързано. 

Изглежда ли необвързана, когато очевидно не е?
Да, има методи, които да ви помогнат да определите дали момичето, което харесвате, е подходящо или не. Има обаче непредвидени фактори, които могат да ги объркат.

1. Тя има връзка от разстояние
Това, че изглежда необвързана и проявява всички признаци, че е необвързана, не означава, че там някъде не я чака мъж.

Може да е в другия край на града или на другия край на света. Това, че не можете да го видите, не означава, че той не е там. 

2. Тя е измамник
Изневеряващите жени имат за цел да излъчват своята неангажираност. Не се заблуждавайте от този тип жени. Никой не печели в тази ситуация, колкото и силно да я желаеш.

3. Тя е в свободна връзка
Жените в отворени връзки технически не са необвързани. Те могат да се срещат, но освен ако не са готови да се откажат от другия човек, никога няма да я имате само за себе си.

Големите признаци, за да разберете дали е необвързана или не
За съжаление няма конкретна черта, която да потвърди статуса на човек. Хората във връзка нямат свой собствен език, нито имат изключителен дрескод. Просто ще трябва да се задоволите с най-вероятните сигнали като тези, споменати по-долу. 

 Тя изглежда гримирана в неутрална обстановка
Ако едно момиче отиде изцяло гримирано само за едно кафе, много вероятно е направило допълнителни усилия, за да изглежда така, сякаш е на път за премиера.

Присъдата е, че тя обича да изглежда по най-добрия начин, защото се надява да бъде забелязана от очарователните непознати, на които може да се натъкне *не винаги е вярно, но е сигурна възможност*.

 Тя хвърля поглед към мъжете, които минават през 80% от времето
Жените, които са във връзка, не чувстват необходимост да обхванат избора на подходящи ергени в околността.

Най-добрият сценарий би бил тя да оценява момчетата, защото не се вижда с никого. Най-лошият сценарий би бил тя да се интересува твърде много от други мъже, докато приятелят й е в тоалетната. 

 Винаги е с приятелите си

Ако сте влюбени в момичето, което винаги споделя едно и също кафене като вас, ще дойде момент, когато тя ще доведе приятеля си със себе си.

Ако е необвързана, тя винаги ще излиза със същата платонично изглеждаща група приятели, когато я видите. 

 Тя е склонна да оглежда хората
Ако момичето, което харесвате, не показва никакви признаци на флирт с други мъже на места, където хората редовно се събират, все пак можете да разберете дали е необвързана, просто като забележите как реагира на хората.

Момичетата, които имат гаджета, са склонни да игнорират другите хора, когато са навън с приятелите си. Неомъжените момичета искат да се срещат с хора, следователно, гледат хората.

 Тя не проверява телефона си през цялото време
Ако едно момиче има приятел, много вероятно е те да поддържат редовен контакт. Някои момичета просто не обичат да проверяват телефона си през цялото време, дори и да имат гадже, но вероятността за това е много, много малка.

 Тя прави зрителен контакт
Ако тя иска да говори с вас, тя ще бъде повече от склонна да ви погледне. Дори и да не осъществява директен зрителен контакт, лицето й ще бъде наклонено към вас в очакване на неизбежното приковаване на погледи. 

Тя ви се усмихва
Ако тя не го направи веднага, направете първия ход и й покажете тези перлено бели.

Момиче, което е необвързано и заинтересовано, е по-вероятно да се усмихне в отговор и да поддържа зрителен контакт, докато момиче, което има гадже, ще се усмихне неловко и ще се извърне – завинаги.

 Тя не търси извинение, за да напусне разговора
Момичетата, които не се интересуват, ще изглеждат незаинтересовани от това, което имате да кажете. Или ще се стремят да прекратят разговора веднага. 

 Тя не проверява, за да се огледа, когато започнете да говорите с нея
Ако направи това, тя може да чака гаджето си да се появи. Ако тя чака приятел, това все още не изглежда добър знак. Вероятно проверява дали някой може да я спаси от разговор с вас.

 Тя не проверява телефона си, докато говори с вас
Ако го направи, може да се страхува, че гаджето й ще се обади. Или не й е интересно да говори с теб. Така или иначе губите.

Не е лесно да разберете дали човек е необвързан само като го погледнете, но е възможно. Това не е категорично потвърждение, но ще ви помогне да направите първата стъпка. Никога няма да разберете дали имате шанс за момичето, което харесвате. Така че, просто се приближете до нея и й кажете „Здрасти“. 

 Езикът на тялото й
Езикът на тялото ще ви каже почти всичко, което трябва да знаете. Това е така, защото 80-90% от значението на едно съобщение се крие в невербалната част.

Така че, ако тя е със скръстени ръце и изглежда „затворена“, когато говори с вас, тогава вероятно е взета. Но ако тя има по-отворен език на тялото , тогава е по-вероятно да е необвързана.

 Нейното поведение при писане на текстови съобщения
Ако я познавате достатъчно добре, за да си пишете с нея, тогава обърнете внимание как го прави. Ако тя е кратка в текстовете си или ако й отнеме много време, за да ви отговори, това е знак, че е взела.

Но ако изглежда много ангажирана, когато ви изпраща съобщения, тогава може би е необвързана.

Колко много флиртува
Някои момичета са просто естествено флиртуващи с всички. Но това не означава, че не можете да търсите признаци, че тя флиртува с вас.

Неомъжените момичета определено ще флиртуват с момчетата, които харесват. Така че, ако първо станете малко флиртуващи, можете да наблюдавате дали тя следва примера ви или не. 

 Тя пуска намеци
Ако тя е необвързана и се интересува от вас, тогава тя може да пусне намеци като: „Ще скучая този уикенд, защото всичките ми приятели ще са извън града!“

Това означава, че тя няма гадже, което да я забавлява. Може дори да иска да я поканите на среща. 

Дори малкото информация, която получавате, като наблюдавате любовта си от разстояние, ще направи прехода ви от непознат към познат много по-лесен. Познаването на признаците, че е необвързана, ще повиши увереността ви. И най-накрая ще ви позволи да се приближите до любимата си и да я опознаете.