Размерът има ли значение? Проучване на Американската психологическа асоциация установи, че:

  • 55% от мъжете са доволни от размера на пениса си
  • 85% от жените са доволни от пениса на партньора си

Друго проучване на сексуалното поведение сочи, че мъжете, които са удовлетворени от размера си са по-сексуално активни. Ключът към по-добрия секс е увереността и техниката.

Важно!

Независимо от размера, формата и начина на измерване, има и други фактори, които влияят на това, до колко сте добри в леглото. Добрият секс е следствие на увереност и техника, като под техника не разбирайте да знаете цялата „Кама Сутра” наизуст. В крайна сметка, най-добрите секс позиции са тези, които карат вас и партньора ви да се чувствате добре.

Среден размер

Според проучвания, средният размер на пениса е около 13 см. Но все пак не забравяйте, че това е субективно и размерът не е водещото нещо.

5 пози, които ще ви бъдат от полза

  • С крачета на гърдите му

Всяка поза, при която жената е легнала по гръб с крака във въздуха е идеална, ако мъжът е с по-малък пенис. Така че, легнете и придърпайте бедрата си към гърдите, докато партньорът ви се позиционира над вас. Пставете краката си върху раменете му при проникването, като ги позиционирате от двете страни на врата му или дори над едното рамо.

Ако кръстосате глезени, това ще донесе допълнително удоволствие и на двамата, заради по-плътното усещане и стягане.

  • Най-добрият приятел на мъжа

„Кучешката” сработва доста добре при по-малък „пакет”.  Застанете на четири крака и помолете партньора ви да застане или коленичи зад вас. Тази поза дава възможност за контрол и за по-дълбоко проникване. Така той има лесен достъп до клитора ви и интензитета на тласъците.

  • Лице в лице

Всяка позиция, в която двамата сте долепили гърди и сте лице в лице може да ви свърши страхотна работа. Така че, нека партньорът ви седне на леглото или друга стабилна повърхност, а вие го обкрачете и се отпуснете в скута му. Тази поза освен, че ограничава възможността от изплъзване, осигурява достъп до клитора ви.

  • Ездачка

Позите, в които жената е отгоре са много подходящи, защото водят до много дълбоко проникване, а и ще му е по-лесно да придържа, ако се притеснява от изплъзване и има достъп до клитора ви. Но ако все пак изплъзването е проблем, може да замените движенията нагоре-надолу с напред-назад или въртеливи.

  • Мидена черупка

Подобно на позицията със свити до гърдите колене, мидената черупка върши чудесна работа, защото осигурява доста плътно и дълбоко проникване, а и партньорът ви може да избере друг тип движения, различни от помпането навътре-навън. Другото предимство, лежейки в тази пози, таза се повдига, а краката ви са достатъчно разтворени, че стимулацията на клитора да е лесна и удобна.

Хубав секс с всеки размер пенис

Оргазмът при жената не винаги зависи от дълбокото проникване. Клиторната стимулация обикновено е най-сигурния начин да и подарите удоволствие. И не забравяйте да говорите с партньора си и да бъдете откровени. Споделете му какво и как ви възбужда. Сексуалните желания могат да варират, в зависимост от настроението й, времето от деня или… от месеца. Хормоните играят огромна роля при сексуалната активност. Това, че дадено нещо я е довело до оргазъм веднъж, не означава, че тя иска това всеки път.

И така… размерът проблем ли е?

Ако се фокусирате върху размера – ДА! Не забравяйте, че сексът е преди всичко изграждане на интимност и дълбокото проникване не е най-основното нещо. Има много други начини за стимулация и неща, които да правите в леглото, че да изживеете пълноценни и еротично мигове, изпълнени с много удоволствие.