Когато ви боли гърба, сексът може да бъде по-болезнен от удоволствието. Но може би има начин да останете в играта: нови изследвания от Университета във Ватерло откриват, че някои секс пози могат да бъдат по-добри при болки в гърба.
Проучването установи, че мъжете с непоносима болка в гърба, която се чувства в областта на кръста при навеждане напред е най-често срещаният вид при по-млади момчета може да послужи най-добре кучешката секс поза, където жената поддържа своята тежест на лакти.
Тази позиция била най-добра за „гръбначно съхранение” , което означава, че позволява най-малко обхвата на движение. Когато половинката ви е на лакти, вашият гръбнак остава в по-неутрална позиция с малка флексия напред, казва авторът на изследването Стюарт Макгил. И това е важно, защото движението на гръбнака може да предизвика болка.
Втората поза за гръбначно съхранение е простата мисионерска, при която мъжът поддържа своето тегло върху ръцете си, а жената е разтворила краката си, успоредно на леглото. Ако мисионерската поза ви кара да се прозявате, изследването предлага вариация на кучешката, която позволява на жената да стои на ръцете си, а не на лакти, това може да се използва за друга техника на гръбначно съхранение. Въпреки това не предпазва като класическата кучешка, защото ъгълът на проникване леко се променя, което изисква повече гръбначни движения.
Противно на предишното ортопедично мислене, позата за гушкане -лъжичка е най-лошата за момчетата със свиваща непоносимост в гърба. Това е така, защото тя значително напряга гръбначният стълб, вероятно защото при тази поза е по-трудно да се движи ханшът.
Ако страдате от болки в гърба, все пак за предпазливост може би е най-добре да оставите гръбнака да си отпочине, преди да правите секс. Проучването е фокусирано върху епизодична, хронична болка в гърба, което означава болка, която идва и си отива, казва Макгил.

TrafficNews.bg