Краткият секс оказва неблагоприятно въздействие върху здравето на човека. В това са уверени британски биохимици, който изчислиха минималното време за правенето на любов.

В своите експерименти специалистите доказаха, че положителното въздействие върху здравето на човека сексът започва да има след 30-тата минути!

Във всички тъкани на нашето тяло и неговите органи в състояние на покой се синтезират така наречените свободни радикали. Те представляват малки сегменти на протеини и имат способността да улавят кислородни молекули. Особено "гладни" са в моменти на висок стрес - физически или умствен.

Свободните радикали се натрупват в организма и "изяждат" вътреклетъчния кислород, като по този начин задействат каскада от химически реакции, които са вредни за организма. Резултатът: появата на редица заболявания, от стомашни язви до импотенция и стареенето на клетките.

Един от начините за решаване на проблема е сексът. Доказано е, че той е в състояние да неутрализира свободните радикали. Но за да се случи това, трябва да сме ангажирани с него по-дълго време.

Хормоните започват да се натрупват в организма от първите минути на правенето на любов. Дори и любовната игра може да се смята за начало на борбата срещу свободните радикали. Но решителния удар върху тях може да бъде нанесен след 30-тата минута. А за много хора такъв маратон не е по силите им.

Затова изследователите съветват - по-добре да правите любов по-рядко, но по-дълго. "Дългият секс предпазва организма от свободните радикали", твърдят специалистите.