Ето няколко идеи, които биха могли да подобрят ежедневната ви комуникация.

Когато сте в сериозна връзка, понякога с партньора ви може да имате усещането, че сте изговорили вече всички възможни теми. Всички – глуповатите и забавни случки от живота, мечтите си, какво харесвате или не харесвате… И възниква едно неприятно чувство, сякаш нямате нищо важно, креативно или интересно за казване. Тишината може да бъде оглушителна и затова имате нужда от няколко начални теми, които да ви помогнат да започнете разговор.

  1. Здравен дебат

Ако почувствате, че разговорите ви стават сухи и скучни, опитайте се да започнете дебат на здравна тема. Намерете провокативен цитат и обсъдете своите интерпретации. Ако и двамата сте на едно мнение, то това е супер. Но ако не се, може да научите по нещо ново един за друг.

  1. Попитайте как е протекъл неговият/нейният ден

Това е разговор, които може да водите всеки ден. Така че, ако вече не сте го превърнали в ежедневен навик, може да започнете да работите в тази насока. Разкажете един на друг за малките си успехи и падения през деня, след като цял ден сте били разделени. Попитайте как е била работата й/му, кое е вървяло добре и кое не – попитайте за всичко, за което се сетите. Така ще й/му дадете усещането, че наистина ви е грижа. А и това е възможност той/тя да ви върне въпроса и това да се превърне в истинско общуване.

  1. Планове за бъдещето

Колко дълго не сте си говорили за общото ви бъдеще? Обсъдете това, което бихте искали да правите следващата година или през следващите 5. Включете и това къде бихте искали да пътувате, къде се виждате в кариерата си и тн. Дори да сте почти сигурни, че вероятно няма да се случи и да са просто мечти, направете го. Може да бъде забавно и вълнуващо да мечтаете заедно с партньора си.

  1. Играйте на въпроси и отговори

Това е много просто игра. Задаването на въпроси един на друг е забавен начин да разберете неща за партньора си, които сте пропуснали. Започнете с възможно най-дълбоки и тъмни въпроси и отговаряйте възможно най-честно, когато ви върнат въпроса. Освен всичко друго, тази игра може да подобри и сексуалния ви живот, в случай че решите да осъществите някои от нещата, които сте обсъждали.

  1. Изрази чувствата си

Ако имате нещо, което е заседнало в ума ви и ви човърка е по-добре да го споделите с партньора си. Като изразявате чувствата си, това ще помогне и той или тя да се отпусне и да направи същото. И следващият път, когато нещо я/го притеснява, ще се чувства спокоен да ви каже.