Да имаш приятел, с който правиш и секс и няма никакви усложенения. Звучи страхотно, нали, но за съжаление това е възможно повече на теория, отколкото на практика. В реалността нещата винаги се объркват и някой оства "опарен". И все пак, ако искаме да опитаме не е лошо да се придържаме към някои правила, за да предотварим лошия край.

Ето и нашите съвети:

Какво всъщност е приятелство с екстри?

То е една добра алтернатива на мастурбацията или секса за една нощ. Отдаваш се на сексуалните си желания без усложнения, въпроси, драми и мисли за бъдещето. Правиш го с човек, който така или иначе ти е близък, знае какво харесваш и му имаш доверие. Преди и след секса си прекарвате добре заедно и може да разчитате един на друг в някаква степен.

Бъдете честни

Трябва да се разберете за всички правила предварително. В противен случай единият от партньорите може да разтълкува отношенията ви по свой начин, което да доведе в крайна сметка до излизане от модела на приятелството за секс. Важно е и двамата да сте наясно с правилата и какво очаквате от тази своя така наречена връзка.

Изразявайте сексуалните си желания

Приятелството за секс е различно от партньорската интимна връзка. Във връзката са намесени всички интимни аспекти на вътрешния свят на партньорите, което почти винаги усложнява отношенията. Докато при приятелите за секс централно място заема именно само и единствено сексът. Затова се възползвайте от ситуацията и говорете открито без скрупули за сексуалните си желания.

Уверете се, че сте емоционално готови

Трябва да сте наясно със себе си, ако решите да поддържате такава връзка. Рискът от влюбване не е никак малък. Затова трябва да сте сигурни в себе си и да сте наясно дали сте готови да поддържате приятелство за секс без обвързване и влюбване.

Винаги трябва да сте подготвени, когато се срещате с приятеля си за секс. С него не сте в моногамна връзка, което предполага интимни контакти с други хора от ваша и от негова страна. Безопасният секс е от първостепенно значение, за да се предпазите от полово предавани болести и нежелана бременност.

Не оставайте с преспиване

Преспиването в апартамента на приятеля ви за секс е вече крачка към интимността на емоционално ниво. Избягвайте да оставате с преспиване.

Не го представяйте на родителите и приятелите си

Представите ли го, това ще е крачка към обвързването или поне в очите на близките ви. Те няма да разберат сексуалните ви отношения и това ще доведе до проблеми. Спестете си го.

Какво му е хубавото на „приятелството с облаги“?

Сексът е страхотен

Това е едно от първите неща, които всички хора в подобни „връзки“ могат да потвърдят. Когато няма обвързващи обстоятелства, съзнанието се отпуска много по-лесно. Задръжките падат и сексът се превръща в нещо много повече от удоволствие – той е истинска експлозия!

По-лесно е

Да преминете в режим „приятели с облаги“ е много по-лесно, отколкото да създадете връзка. Разделите също са по-лесни, отколкото във връзките. Няма чувства, няма сълзи, няма обидени – много по-лесно продължавате напред.

Спокойно можете да наблегнете на кариерата си

Стремежът за кариерно развитие често страда, ако имате сериозна връзка или семейство. Половинката ви ще се сърди, ако се прибирате късно, ако отделяте повече време на служебните си ангажименти, отколкото на личните.

Когато сте в неангажираща връзка с някой, който ви разбира приятелски, но едновременно с това ви дарява и с плътско удоволствие, нещата вървят много по-лесно в професионален план за вас.