Тази статия ще бъде вашият пътеводител в тайнствата на множествения оргазъм. Ще се опитаме да дадем отговор на някои основни въпроси:

  • Какво означава?
  • Кои са основните фактори?
  • Какъв е средния брой на „върховете” при множествен оргазъм?
  • Има ли период, в който не се получава?
  • От къде да започнем?
  • Подходящи позиции и играчки
  • Боли ли?
  • А какво, ако не се получи?

Много от нас са доволни дори само с едно пътешествие до О-зоната. Но замислете се, колко хубаво би било, ако са две… три… четири… или повече… на ден. Звучи твърде хубаво, за да бъде истина! Но е!

Множественият оргазъм е съвсем реално нещо, на което могат да се наслаждават хора и от двата пола! Ето какво трябва да знаете.

Какво точно означава множествен оргазъм?

Обикновено под термина „множествен” се разбира повече от един оргазъм за една сесия. Те могат да бъдат няколко, през известен период от време или непосредствено един след друг.

И нека обясним, че не говорим за еджинг?

Еджинг и множествения оргазъм са всъщност противоположни понятия. 

Сексолозите въведоха този термин през последните години, които буквално означава довеждането на партньора до ръба на оргазма няколко пъти поред без реализацията му. Идеята е, че отлагането на удоволствието отново и отново, всъщност го прави по-силно, по-наситено и по-дълго, когато в крайна сметка се стигне до освобождаването му.

Ето и евентуална посока, в която да помислите – еджинг или множествен оргазъм? Изберете си сами и действайте!

Колко на брой оргазми всъщност са възможни?

Като всичко друго в секса и това е до човек. Зависи от неща като:

  • Вашата анатомия
  • Вашите сексуални предпочитания, желания и… фетиши
  • До колко добре познаваш тялото си

И все пак… има ли определен брой?

Повече дами могат да достигнат до 5 подред. Максималният брой оргазми изпитани в една сесия от една жена са 140. Уау, а?

Ами мъжете? Те също са способни да „свършат” до 5 пъти за една сесия. Но това не означава, че партньорките им трябва да очакват пет поредни еякулации. Това е невъзможно поради проста биология. Но ако те са отворени към стимулация на простата или зърната, тогава различните видове климакс са част от вероятностите.

Когато мъж достига до върха без да изхвърля семенна течност, това се нарича „сух оргазъм”. Но усещането за удоволствие, освобождаване и оргазмени пулсации/контракции са си същите.

Според проучванията, обаче много малко мъже способни да това блаженство. Резултатите сочат, че по-малко от 10% от мъжете на около двадесет години могат да достигнат множествен оргазъм, следвани от едва 7% от тридесетгодишните и тн. Процентите намаляват с увеличаването на възрастта.

Кога настъпва рефракторният период?

Рефракторният период е времето след Голямо О, когато тялото ви се възстановява.

В случай на множество оргазми, това е времето на изчакване между два оргазма, когато ерекцията, оргазмите и други сексуални реакции са инхибирани. Това пояснение е важно, защото при някои жени такъв период отсъства.

Но повечето хора имат нужда от глътка въздух. Колко дълго ще трае зависи от много фактори като:

  • Цялостното здравословно състояние
  • Либидото
  • Хранене и хидратация
  • Възрастта

Рефракторният период може да трае от няколко минути до няколко дни.

От къде изобщо да започнем?

Независимо дали това е първия ви или 15-ият такъв оргазъм е нормално да се чувствате леко изгубени.

Отпуснете се!

Оргазмите изискват енергия, така че ако сте изтощени, разсеяни или стресирани е малко вероятно да я имате или да ви е достатъчно, за да достигнете до оргазъм.

Ако отделите достатъчно време за себе си, като цяло и непосредствено преди конкретната сесия, може да помогне да получите множествен оргазъм.

Но дори и да не достигнете такъв грандиозен завършек, това със сигурност ще ви помогне да подобрите сексуалния си живот, повече от всяка техника, позиция или движение.

Трябва да сте наясно с границите си.

Получаването на множествен оргазъм не е нещо, което си поставяте за цел да получите. Това е нещо, което изследвате, за да повишите удоволствията на себе си или на партньора.

Ако имате партньор, поговорете си за границите. Възможно е, докато изследвате множествения оргазъм, да се наложи да опитате нови неща, които не сте опитвали до сега.

Ето защо трябва да обсъдите видове докосвания, по определени части от тялото и пози, които сте склонни да пробвате и такива, на които не сте. Определено е добра идея!

Дори може да си изготвите общ „ДА, НЕ, МОЖЕ БИ” списък.

Научете повече за тазовото дъно

Мускулите на тазовото дъно играят важна роля за оргазмите. Всъщност, В оргазмът е по същество поредица от бързи и пърхащи мускулни контракции точно там. Опознайте тези мускулите. Можете ли да го стягате и отпускате? Опитайте се да ги контролирате и се съсредоточете върху тях. След това се опитайте да ги стегнете между контракциите на оргазма. При някои жени стискането на тези мускули може да генерира втори или трети климакс.

А мъжете могат да опитат да свият мускула на пениса (така, че да се повдигне) докато е в ерекция или полуерекция, след което да отпуснат. Когато се запознаете с движението, може да опитате без да е в ерекция".  А когато го овладеете може да го опита, когато усетите, че оргазмът ви наближава.

Някои упражнения, които може да опитате:

  • Съкращавайте и задържайте, за да проверите дали изпитвате удоволствието на оргазма без да еякулирате
  • Бързо стегнете мускула няколко пъти при първите контракции на оргазма

Възбудете се

Ако искате да получите оргазъм, още повече множествен, ключовото е да бъдете много възбудени. И помнете експериментирането с множествения оргазъм не е „бърза работа” и няма да се получи с претупване или пришпорване на акта.

Вместо да скачате направо към акта, може да започнете с нещо, което да настрои съзнанието ви:

  • Слушане на аудио еротика
  • Гледане на порно
  • Да си пуснете за фон да звучат еротични звуци
  • Прочетете еротичен разказ на глас
  • Припомнете си един на друг усещанията, които сте изпитали първия път когато сте правили секс
  • Споделете един на друг еротичните си или мръснишки желания

Докосвайте се!

Време е да вкючите ръце, уста, вибрации, плъгове и всичко друго, което обикновено ви помага да се възбудите.

Опитайте нещо ново!

След първия оргазъм, опитайте да си доставите нов, но друг вид. Различните видове нервни пътища, могат да доведат до различни видове оргазми. Така пробуждането на много нервни пътища е потенциална възможност за множествен оргазъм.

Например, ако сте мъж и току-що сте имали оргазъм с еякулиране, опитайте да стимилирате простатата или зърната за втори оргазъм.

Ако сте жена и току-що сте получили вагинален оргазъм, опитайте да провокирате клиторен или анален.

Ако не можете да разграничите различните видове оргазми, не е драма. Просто съсредоточете вниманието си върху различни части от тялото си.

Регулирайте дишането си!

Когато нивата на възбудата ви се увеличават, се забързва и дишането ви. То става накъсано и рязко. Опитайте се да се борите с това и да го успокоите.

Дишайте бавно, поемайте въздух през носа и издишайте през устата, за да подобрите усещането.

За еротичен обрат: Опитайте да дишате в синхрон с партньора си.

Има ли определи позиции, които вършат повече работа от други?

Не! Няма такава, която да е подходяща за всеки, за да получи множествен оргазъм. Ключът е да не избирате една, а да сменяте позата след всеки оргазъм. Промяната на ъгъла, вида и интензивността на стимулацията след всеки оргазъм може да спомогне за множествен оргазъм.

Ами секс играчките?

Секс играчките също могат да бъдат добър начин за пълно превключване на усещането. Вибратор допрян до зърната ви или плъг в дупето ви ще създадат изцяло различно усещане от език например.

Техниката зависи ли от това дали давате или получавате?

Всеки има различно тяло, така че неща като къде, как и с каква интензивност може да са различни за вас и вашия партньор.

Ако идеята е да задоволите партньора ви, то направете го приятно. Ако той или тя се извиват от докосването или не издават типичните за себе си звуци на удоволствие, прекратете веднага. Опитайте нещо друго!

Ако вие сте обекта на задоволяване, не карайте партньора си да гадае. Кажете му направо, кое ви харесва и кое ви идва твърде много. 

Бoли ли?

Докато някои хора изпитват приятни тръпки, когато се опитват непосредствено да получат следващ оргазъм, при други се наблюдава лека болка или дискомфорт.

Понякога в леката болка може да бъде открито удоволствие, но има и такава, която говори, че нещо не е наред. Така че послушайте тялото си! 

Ако партньорът ви все още е отворен да продължи… продължете!

Ами, ако нищо не се случи?

Всичко е наред! Целта е да си доставите удоволствие. Това е нещото, към което трябва да се стремите. Експериментирането с нови техники и подходи може да бъде забавно, но не се преставайте да броите оргазмите си!

Извод:

Процесът на изследване дали вие и партньорът ви можете да получите множествен оргазъм може да бъде изпълнен с изключително удоволствие.

А дори и да не достигнете до „заветната цел”, пътят е осеян с много еротични въздишки и приятни трепети.

Кой знае, вашето изследване може да ви запознае с нови видове докосване, които никога не бихте помислили да опитате по друг начин.