Класическите секс позиции често са недостатъчно стимулиращи за жените. 

Женското тяло е малко по-сложно от мъжкото и жените се нуждаят от допълнителна стимулация, за да достигнат оргазъм.

Стандартните пози, като мисионерски пози, често не водят до оргазъм за жените. Много проучвания показват, че невъзможността за постигане на женски оргазъм по време на класическо проникване не е резултат от сексуална дисфункция, а от „неефективни техники за интимно сношение“.

С други думи, може да се случат оргазми и сексът да бъде по-добър - ако го направите по правилния начин.

В тази връзка, така наречената CAT техника може да бъде чудесен начин за изследване - дали оргазмите по време на класически полов акт (проникване на пениса във влагалището) изобщо са за вас.

Какво представлява CAT техниката?

Името CAT идва от английския термин техника за подравняване на коитали. Създаден е като вариант на мисионерската поза, а основната му цел е максимално стимулиране на клитора.

Проучване от 2017 г., публикувано в Архива на сексуалното поведение, установява, че клиторната стимулация е необходима за постигане на оргазъм при повечето жени и че оралният секс е най-ефективният начин за постигане на това.

Най-необходимото нещо за постигане на оргазъм е постоянното удоволствие, по-меката стимулация на клитора и техниките, които се фокусират върху неговото стимулиране. Като се има предвид, че класическото проникване на пениса във влагалището не прави клиторалната стимулация приоритет, тази техника се счита за неефективна за постигане на женско удоволствие.

Следователно CAT техниката е буквално проектирана, за да могат обикновените и удобни сексуални позиции да причиняват еднакво удоволствие и на двамата партньори. Самата техника е създадена през 1992 г., а нейният създател е Едуард Ешел.

Каква е позицията за CAT?

По същество, позата е фокусирана върху стимулирането на вулвата и се провежда по такъв начин, че партньорът, който е отгоре, е позициониран в такова положение, че срамната кост или коренът на пениса ляга директно върху клитора на партньорката, която е отдолу.

Започвате в стандартна мисионерска позиция. Разликата е, че партньорите се придържат здраво, а мъжът се движи буквално плъзгайки се нагоре и надолу по партньорката и по този начин стимулира нейния клитор. Така че, вместо да настоявате за проникване и дълбочина на проникване, клиторалният масаж е по-важен от това.

Може да отнеме известно време, за да свикнете и да разберете как да прилагате правилно тази техника, но не се отказвайте! Проучванията показват, че двойките имат много по-чести оргазми след въвеждането на CAT техниката.