Да си разведен, означава да поеме по трънлив път, изпълнен с предизвикателства. И въпреки че тихият и по взаимно съгласие развод възможен, ето няколко брачни съвета, които биха могли да го предотвратят.

Намирането на нов партньор, с когото да бъдете, не ви гарантира щастие.

Никога не ощетявай кариерата и образованието си в името на брака. Това ще ти бъде в голям ущърб, ако се разведеш.

Никога не забравяйте обещанията и клетвите, които двамата сте си дали. Особено тези, които ще ви дадат сила да продължите и в най-трудните моменти на брака си.

Ще има дни, в които ще трябва да насилите себе си, за да подходите към партньора си с любов и разбиране. И това е напълно нормално.

Ако се стремите към зрели отношения и мечтаете да се справяте по-добре в живота си, сключването на брак няма да ви помогне. Първо трябва да се научите сами да поемате отговорност за себе си.

Двамата партньори в брака трябва винаги да бъдат равни. Не трябва да има омаловажаване на база гледните ви точки за живота.

Не трябва да очаквате партньорът ви да бъде ваше копие и да има същите виждания и възприятия. Двамата можете просто да се обичате и подкрепяте еднакво.

Вината, че бракът ви не върви не е само у партньора ви. Да изисквате партньорът ви да се промени не е достатъчно. Вие също трябва да работите в тази насока.

Развивай се и се грижи за себе си, защото е много лесно да попаднеш изцяло под влиянието на партньора си, в който процес ще се изгубиш изцяло.