Ако се вярва на статистиката, само 45% от  жените могат да се похвалят с редовен интимен живот. И това при условие, че в тази категория влизат жените, чиято възраст все още не е достигнала „златната”. 
При други 30% от жените, сексът се среща периодично, докато в останалите, той е или почти несъществуващ, или се случва изключително рядко. Същевременно лекарите уверяват, че липсата на секс е вредна за здравето на жената: както от физиологична, така и от психологическа гледна точка.
Отрицателните последствия от липсата на редовен сексуален живот се появяват още след 2-3 месеца след „сексуалното затишие”.

Ето един примерен портрет на жена, която отдавна се въздържа от сексуални удоволствия:

1. Безсънние - поради липсата на естественото успокоително - хормонът окситоцин, който се изхвърля в кръвта по време на оргазъм. 
2. Състаряване - колагенът, произвеждан при редовни сексуални контакти, прави кожата гладка и копринена. 
3. С възпаления по кожата - прогестеронът, произведен по време на секс, избавя лицето на акне). С увиснали гърди и отпуснати мускули - всъщност ясно е защо.

А сега нека да си спомним как се държи една стара мома: 

1. Нахвърля се на хората около себе си - липсата на ендорфини влияе върху възприемането на света. 
2. Често пие болкоуспокояващи - ако е имала по-често секс, не би трябвало да прави това - окситоцинът и естрогенът притъпяват болката.
3. Постоянно боледува - интимността увеличава броя на антивирусните антитела с 30%. 
4. Редовно забравя всичко - сексът насища с кислород кръвта, която след това попада в мозъка, което подобрява паметта и усвояването на нови знания. 
5. Недоволна от самата себе си - липсата на секс засяга самочувствието на жените.