Понякога връзката ви с определен приятел става толкова дълбока, че не можете да живеете без него/нея. Понякога се съмнявате във връзката си независимо дали е просто приятелство или много повече. Обичате се като приятели или има нещо повече. Линиите сякаш се размиват и отричането може да попречи на преценката ви. Така че, за да изчистите съмненията си, има няколко признака, които ви казват дали сте просто приятели или има нещо повече.

  1. Говорите всеки ден

Вие се чувате, но не през няколко дни. Това се е превърнало във вашия ежедневен ритуал и ви се струва, сякаш няма да можете да заспите без да размените по „някоя приказка”. Не е общуване по телефона „от време на време”, а ежедневен навик, който не можете да изоставите.

  1. Има химия

Понякога се случва между вас просто да има толкова химия, че всяко просто докосване „крещи”, че сте повече от приятели. Той/тя поставя ръце на гърба или врата ви много често. Или пък вие постоянно се държите за ръце и това ви се струва безкрайно естествено. Обърнете внимание на всички тези малки неща, освен ако не се държите така с всичките си приятели.

  1. Присъства във всеки разговор

Когато харесвате някого, вие неволно и съвсем автоматично го споменавате във всеки разговор, по един или друг начин. А начинът, по които говорите един за друг далеч не изглежда на околните като за „просто приятели”. Как произнася името ви също е показател за чувствата помежду ви.

  1. Той или тя непрекъснато повтаря, че не е във връзка

Важно е да отбележим, че не е в смисъл на оплакване. Често човек, които иска да го видите по различен начин, непрекъснато намира начин да спомене, че е на разположение и че стои пред вас, с цялата нежност на която е способен. Това е начин да ви намекне да направите нещо, да подходите първо вие, но не директно.

  1. Прекарвате много време заедно

Вие двамата правите неща, които обикновено правят двойките. Прекарвате повече от нормалното за приятели време заедно. Пазарувате заедно, хапвате заедно, дори заспивате заедно на дивана, докато гледате телевизия. Предпочитате да сте сами… но заедно.

  1. Гушкането изглежда естествено

Прегръдките и търсенето на причина за непрекъснато докосване са сериозен показател. А и когато се сгушите един в друг, се чувствате като у дома си и всичко изглежда естествено.

  1. Ревнувате

Изпитвате ревност, когато той или тя излиза с други хора. Чувствате се зле, когато той или тя говори за някой друг в романтичен смисъл. Всичко това са ясни признаци, че сте влюбени и сте много повече от приятели.