Любовта е сложно нещо. И често се променя във времето. В началото ви се струва, че летите от щастие, постепенно обаче все по-често сте тъжни, не ви се прибира у дома, страхувате се от коментарите и отношението на партньора. И трябва да промените нещо. Вижте кои са шестте признака, че е дошло време за „край”.

1. Ходите на пръсти около партньора. И в пряк, и преносен смисъл. Нещо в отношенията ви ви тревожи. Постоянно се притеснявате какво ще ви кажат, как ще коментират вашите действия или мисли. И вместо да се чувствате обичани, вие сте в стрес. Този стрес може да ви причини здравословни проблеми.

2. Отношенията ви изолират от приятели и семейство. Партньорът ви трябва да уважава семейството и приятелите ви. Когато обаче реагира негативно на вашите срещи, вие започвате да се криете и да се чувствате виновни. Това ви пречи да се чувствате щастливи в средата си. И е сигнал, че връзката ви не е такава, каквато трябва да бъде. Той ограничава контактите ви, а това ви прави нещастни. Няма нужда да жертвате общуването с хората, които обичате и са ви приятни, за да имате партньор.

3. Всяко несъгласие се превръща в скандал. Много е важно да си дадете сметка кога точно се случват скандалите. И дали партньорът ви може да обсъди наболелите проблеми спокойно или се превръща за миг в действащ вулкан. Ярката негативна реакция на вашето мнение е признак на неспособност за контрол на действията и емоциите. А това в един момент може да доведе и до насилие под някаква форма...

4. Винаги набляга на недостатъците ви. Човекът, в който сме влюбени, трябва винаги да бъде на наша страна. Не постоянно да ни разстройва и критикува. Ако често слушате обиди по ваш адрес, ако той постоянно ви припомня грешките, ако ви кара да се чувствате зле и да понижава самочувствието ви, то това е ясен знак, че отношенията ви са токсични.

5. Винаги оценява себе си по-високо. Токсичните партньори имат завишено мнение за себе си. те се интересуват от теми, които са техни любими. Искат да покажат своята собствена значимост, утвърждаване, успех. В нормалните отношения партньорите трябва да се интересуват един от друг. Ако в една връзка един от партньорите се интересува само от себе си, той използва другия за покачване на собственото си его.

6. Често се чувствате самотни и опустошени. След дълъг работен ден, когато ви се иска да се приберете у дома и да си починете, да си полегнете на рамото на любимия човек, всъщност не ви се прибира у дома... Защото знаете, че там няма да срещнете разбиране и любов, а само стрес и напрежение. Ето ви още един сигурен знак, че сте в токсична връзка.