Сексът е обичан от хората, главно заради удоволствието, което ни доставя през самия процес, но нека не забравяме, че той има и здравословен принос за нашето тяло.

Ето малка част от причините да правим секс по-често.

1.Подобрява самочувствието

Когато водим активен сексуален живот се чувстваме и по-желани и съответно по-привлекателни. Правенето на секс прави хората по-самоуверени и имат стимул да търсят начини да го подобряват още повече.

2.Помага за отслабването и за оформянето на красиво тяло

За 20 минути игра в леглото се изгарят близо 150 калории. В процеса участват поне 500 мускула, като това усилва тонуса на тялото и намалява целулита. Можете съвсем спокойно да замените тренировките във фитнеса с тези в леглото.

3.Води до по-добър сън

Сексът преди лягане увеличава шансовете ни за пълноценен сън. Много двойки споделят, че са решили проблема си с безсънните нощи именно със секс. След секс обикновено се чувстваме отпуснати и изморени, така че това допринася за спокойния сън.

4.Намалява стреса и помага за преодоляването на депресията

Ако чувствате напрежение, най-добрият начин да се освободите от емоционалния товар е със секс. С отделянето на хормони се повишава настроението, чувствате се далеч от реалността и света на ежедневните тревоги.

5.Подсилва имунната система

Освобождаването от хормони  спомага за отделянето на клетки, които се борят с вируси и бактерии, като по този начин съответно се подпомага имунната система.

Извод: Правете редовно секс!